Molt es parla de la possibilitat que Juan Carlos torni a Espanya de forma permanent, però això és una cosa que no succeirà mai més, ja que no li interessa. L'exmonarca ha estat perseguit per la Hisenda Pública, i l'única manera d'escapar-se i salvar els seus més de dos mil milions d'euros en patrimoni és residir fora del seu país. A més a Abu Dhabi premien a les grans fortunes com la seva. Una cosa que també succeeix a Suïssa, per això no es descarta que finalment visqui els seus últims anys a Ginebra amb la infanta Cristina. A Madrid tornarà eventuralmente, com sempre ha fet aquests últims anys. Ja és lliure de qualsevol càrrec i pot desplaçar-se sense haver de donar explicacions als reis.

Joan Carles I
Joan Carles I

Tot està preparat per al dia en què Juan Carlos mori, alguns creuen que l'emèrit hauria de viure a prop d'Espanya o al mateix país perquè sinó seria un deshonor per a Felipe i la corona. Ara per ara Casa Reial no s'ha pronunciat sobre això. Només se sap que el marit de la reina Sofia tindria tot ben tancat. L'any passat va vendre les seves últimes propietats a Catalunya i el País Basc per deixar les coses més fàcils per a les infantes Elena i Cristina, les seves úniques hereves, perquè el rei va renunciar als diners del seu pare després de fer-se públiques les seves malifetes.

Juan Carlos viatja en moltes ocasions a Suïssa per una raó de pes, i no només ho ha fet per aclarir el divorci de Cristina i Iñaki, també per un canvi al seu testament, que es troba en una notària de Lausana, Suïssa. L'emèrit ha utilitzat les seves últimes visites per regular la seva situació i arreglar papers. Ja ha deixat escrit el que rebran els seus fills el dia que mori.

Les infantes Elena i Cristina eren les principals hereves de la fortuna de Juan Carlos

Les principals beneficiàries de l'herència són les infantes Cristina i Elena. La primera no enfrontarà dificultats per rebre la seva part del llegat sense necessitat de declarar-la a Espanya, ja que resideix a Suïssa. Tanmateix, la situació difereix per a Elena, qui té residència fiscal a Espanya i, per tant, haurà de tributar l'herència a l'esmentat país. Malgrat això, des de fa mesos s'han iniciat accions per evitar que es destinin alguns diners a les arques espanyoles.

Joan Carles I
Joan Carles I

El trasllat de Froilán a Abu Dhabi no és coincidència ni per distanciar-lo de controvèrsies, sinó per a fungir com a mitjancer. Actualment, s'està instant Victoria Federica a seguir el seu exemple. Ells rebrien els fons mentre que Elena actuaria com a administradora, tot disposat per emular la conducta de l'avi.

La situació de Felip VI és encara incerta. Encara que el monarca va renunciar públicament a l'herència del seu pare el 2020, no podrà formalitzar l'esmentada renúncia fins a la mort de Juan Carlos. Tanmateix, fins ara, Felipe ha instruït que no s'inclogui el seu nom al testament. Però això no és tot, ja que hi ha dues sorpreses addicionals: la princesa Leonor i la infanta Sofia tampoc no rebran cap benefici econòmic.