Joan Carles I va truncar el seu regnat quan es van destapar totes les seves polèmiques. El 2014 el van obligar a abdicar sent aquesta la primera humiliació pública. El 2020, per allunyar-lo del focus mediàtic, el van exiliar a Abu Dhabi, un deshonor per a un rei. L'emèrit culpa Letizia de tots els seus mals. Sembla que l'actual reina s'ha venjat de la poca estima que se li va tenir quan va entrar a Zarzuela i de tots els obstacles que van interposar al seu camí.

Letizia s'ha encarregat de desvincular-se de la imatge de l'exmonarca. Juan Carlos ha fet malbé la corona fins al punt de gairebé fer-la desaparèixer. L'exercici dels reis per mantenir-la a la superfície no ha estat fàcil. Una de les grans mesures que sempre ha estat qüestionada és la nul·la relació entre Leonor i Sofia amb Juan Carlos.

Juan Carlos i infanta Sofía efe
Juan Carlos i infanta Sofía efe

La reina s'ha ocupat sempre dels seus. Letizia ha mirat que a la seva família no li falti de res, però poc li ha importat la del seu marit, que ha perjudicat fins al moment de deixar-la apartada i humiliada. Des d'agost de 2020, Leonor no veu el seu avi. Un total de tres anys. Només sap d'ell per les notícies. No van voler que assistissin al funeral de la reina Isabel II ni al de Constantino de Grècia perquè sabien que se'l trobarien, tampoc no han deixat que l'emèrit acudeixi als actes més importants de les adolescents. Ni se li ha vist en la graduació de Leonor, ni se li veurà aquest matí en la confirmació de Sofia.

Les trucades de Juan Carlos a les seves netes per la graduació i la confirmació

A Joan Carles li agradaria recuperar el contacte amb les seves netes, aquestes que no el veuen ni com un avi perquè no han tingut cap tipus de relació. Només pot anomenar-los, en comptades ocasions, previ avís i sempre supervisat. El cap de setmana passat va trucar per felicitar Leonor per les seves bones notes i el final de l'etapa escolar. Aquest dijous ha trucat a la infanta Sofia per desitjar-li sort el dia de la confirmació i repetir-li que està molt orgullosa d'ella. És l'única forma en què les netes tenen notícies del seu avi.

Leonor, Juan Carlos i Felipe EFE
Leonor, Juan Carlos i Felipe EFE

Joan Carles I, com la reina Sofia, desitjaria passar més temps amb les adolescents. De fet, promet que no faltarà a la jura de la Constitució que se celebrarà el proper mes d'octubre quan Leonor compleixi la majoria d'edat. Ningú no li ho pot prohibir perquè ell ha estat rei i està en el seu dret a acudir a aquest acte. Un desafiament que no agrada gens a Letizia. No sap com frenar-lo.

De moment, ni Juan Carlos ni Sofia no han estat convidats a la graduació de Leonor ni a la confirmació de Sofia. Es perden tots els moments importants de la vida de les seves netes. Un dolor irreparable.