El rei Joan Carles acaba un any agredolç: 1) el dels seus 80 anys coincidint amb els 40 de la Constitució amb reconeixement oficial pel seu paper durant la Transició. I 2) el de les cintes de Corinna filtrades per Villarejo on acusa el rei emèrit de greus delictes de blanqueig de capitals i corrupció. La premsa rosa escombra cap a casa i Pilar Eyre, potser la cronista reial que més ha escrit enguany sobre Joan Carles, li fa cagar al Tió un regal avançat al seu blog de Lecturas: recupera el rumor d'una amant famosíssima atribuïda a Joan Carles I: Paloma San Basilio.

paloma san basilio gtres

GTRES

Eyre s'adreça directament a la cantant de 68 anys (no del tot ben portats per culpa de la cirurgia): "Paloma San Basilio. No sales mucho en los medios, y eso puede extrañarnos, ya que sé que muchos periodistas llaman a tu puerta. Sí, pero… ¡Tú te niegas a todo, y es porque temes que te pregunten, no por tu carrera ejemplar, sino por don Juan Carlos! Ya sabes, esa leyenda urbana de que si tal y que si cual. Hace años te lo preguntaron en Vanitatis y contestaste “con la desinformación se escriben bestsellers”, y a partir de esta frase que no entendió ni dios también tengo que decírtelo, te cerraste en banda como una ostra, ya para siempre". És San Basilio una de la llarga llista de "amigas entrañables" de Joan Carles?

joan carles sofia concert GTRES

GTRES

Joan Carles és poc amant... de la música. Se sap que és Sofia qui l'arrossega als concerts de clàssica que a ell l'avorreixen tant. En alguna ocasió hauran assistit a un concert de la cantant de Luna de miel i la reina haurà aplaudit les notes mentre el rei gaudia d'altres aspectes del xou. Paloma San Basilio ho ha negat repetidament. Un cop a El Mundo va ser així d'explícita: "Lo he llevado con mucha resignación porque daba igual lo que dijese. Esta leyenda urbana es la prueba de que una mentira cien veces repetidas termina convirtiéndose en verdad. Apenas le he dedicado dos páginas en mi biografía, porque es lo que ha ocupado en mi vida". De tota una vida Joan Carles n'ocupa dues pàgines. Si hi va haver res, va ser efímer.

joan carles sorpresa gtres

GTRES

Joan Carles acaba 2018 llegint articles no sobre la seva presumpta fortuna en comissions evadida a paradisos fiscals sinó amb quantes dones s'ha anat al llit. Potser va sent hora que San Basilio li canti el seu tema més famós: Sa Majestat, La fiesta terminó.