La brossa s'està acumulant sota les catifes de Zarzuela. Però depassa tant que ja no es pot amagar. El darrer mal de cap de Joan Carles? La investigació per part de la fiscalia del Suprem sobre les targetes black que hauria fet servir l'emèrit, Sofia i alguns nets per pagar algunes despeses com els viatges. Un dels noms clau en aquesta trama és el d'Allen de Jesús Sanginés-Krause, un amic milionari mexicà del monarca, que alguns situen en l'origen d'una part dels diners amb els que l'emèrit va sufragar presumptament moltes de les seves despeses durant els exercicis fiscals del 2016, 2017 i 2018.

allen saNGINES

Allen de Jesús Sanginés-Krause (GTRES)

Sanginés-Krause, de 61 anys, és íntim del Borbó. Apassionat dels cavalls i l'art, expert en antiguitats, té cases per tot arreu. I no és la primera vegada que apareix en uns papers compromesos. També sortia l'any 2017 a la documentació relativa a les inversions en paradisos fiscals. La seva amistat ve de lluny. Sense anar més lluny, el multimilionari mexicà viu a Londres amb la seva família, però té, entre d'altres possessions prohibitives, un castell a Irlanda, el castell de Killua, que l'emèrit ha visitat més d'una vegada. Un castell que fa tres anys va acollir Joan Carles, convidat pel seu compi a la inauguració d'un espai d'art a l'església de Sant Joan Baptista que va voler reformar i que es troba molt a prop. El campechano no hi va anar sol. El va acompanyar la seva amigui especial, Marta Gayá.

marta gaya joan carles tw

Marta Gayá i Joan Carles

Joan Carles i l'empresària mallorquina van ser gravats junts, cosa que va provocar gran polèmica en el seu dia. Aquest és el vídeo:

No és l'únic lligam entre el milionari i Joan Carles. També va conèixer una altra amiga entranyable del rei, ara enemiga pública número 1, Corinna, amb qui ha coincidit en diferents festes. De fet, en el llibre El rey ante el espejo, s'escriu que Sanginés-Krause "fue uno de los primeros que alertó a Juan Carlos I sobre el peligro que suponía Corinna en su vida". Pel que sembla, no li va fer prou cas.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat