Juan Carlos i Sofia es van casar per obligació, mai no es van voler. En el dia d'avui ni tan sols senten un especial afecte l'un per l'altre. La relació està totalment trencada. Fa dècades que van decidir separar-se de mutu acord, encara que no es van divorciar per no fer malbé la imatge de la corona. Ambdós són molt diferents. L'emèrita és una dona molt tradicional i familiar, encara que realment el que va truncar el seu matrimoni van ser les constants infidelitats i humiliacions del pare dels seus fills.

Sofia s'ha recolzat sempre en la seva germana, Irene de Grècia. Ambdues viuen juntes des de fa dècada a una ala separada de Zarzuela. Són molt semblants, comparteixen moltes passions. Van tornar dues dones interessades pels fenòmens paranormals. Les seves creences van començar en un viatge a la Xina juntament amb un grup de periodistes on destacava Iñaki Gabilondo i Jaime Peñafiel. Els informadors van viatjar en un altre avió i en el moment del vol van veure una llum encegadora que va despertar tots els passatgers que dormien.

Reina Sofía amb Irene i Constantino
Reina Sofía amb Irene i Constantino

La reina Sofia es va interessar en aquell fenomen que provaria la seva teoria que hi hauria vida en altres planetes. Creu en l'existència d'extraterrestres. Sempre li ha interessat aquest tema. En una trobada a Lima amb l'ufòleg Carlos Paz, la monarca li va preguntar si ella podria veure un ovni. "Quan vol vostè veure'ls?", va inquirir Paz. "Doncs en nadal, que estem tota la família," va contestar generosa la reina.

Joan Carles es burlava de la reina Sofia

Juan Carlos sempre es burlava de les teories extraterrenals de la reina Sofia. Pilar Eyre explica a 'La solitud de la Reina' (Ed. Esfera dels llibres) una altra anècdota significativa. Els periodistes li van regalar a la mare de Felipe una pedra de tres mil quilos, suposadament enviada pels inques des d'un altre planeta, amb una misteriosa inscripció. Sofia va manar instal·lar la pedra a la piscina, on en el dia d'avui continua. Il·lusionada, l'emèrita va ensenyar la inscripció al seu espòs. El rei Joan Carles es va tornar a burlar d'ella. "Saps el que posa, Sofi? Begui Coca-Cola, Sofi! Begui Coca-Cola!".

Sofía funeral efe
Sofía funeral efe

Sofia li apassiona aquest món des de petita, és una herència directa de la seva mare. Federica creia que els vius podien parlar amb els morts. De fet, va assegurar que parlava amb el seu difunt marit. "En la meva família no creiem ni en l'infern ni en el dimoni. També pensem que Déu és en nosaltres i a tot arreu i que en cada vida ens reencarnarem en algú millor fins a apropar-nos a Ell. Des de l'ameba fins a Déu. El que penso és el que torna a mi. Si penso coses bones, l'univers m'envia coses bones".