Des d'Abu Dhabi, Juan Carlos continua en contacte amb la seva família, especialment amb Elena i Cristina. Mentre que Felipe s'ha desvinculat totalment del cognom Borbó, les seves filles serien les úniques hereves de la seva gran fortuna. Dos mil milions d'euros que heretaran les infantes, ja que el rei va renunciar a ella per salvar la imatge de la corona. Es repartiran la quantitat i ja tindrien la fórmula secreta per deslliurar-se de la Hisenda Pública, un dels principals motius pels quals l'emèrit no torna a Espanya. El règim fiscal dels Emirats Àrabs beneficia les grans fortunes com la seva.

Ara que tots han assolit la majoria d'edat i porten vides independents a part dels seus pares, l'exmonarca i la seva filla han utilitzat els seus descendents per iniciar el procés de legitimació dels seus dos mil milions d'euros, la futura herència de les dues filles de l'exmonarca després de la seva mort. Això es deu que Felipe va renunciar a l'herència després d'enfrontar problemes legals.

Joan Carles I GTRES
Joan Carles I GTRES

El veritable motiu pel qual Juan Carlos no torna a Espanya

Aquest constitueix el principal obstacle que impedeix que romangui de manera permanent a Espanya en aquest moment, limitant-se a realitzar visites esporàdiques. Encara que li agradaria tornar i viure a prop de la seva casa, especialment als seus 86 anys, passar més de 186 dies a Espanya obligaria a declarar la seva considerable fortuna al seu país d'origen, una cosa que prefereix evitar. El sistema fiscal dels Emirats Àrabs, en canvi, afavoreix a les grans fortunes.

En les recents setmanes, Jaime del Burgo ha captat l'atenció mediàtica amb les seves afirmacions sobre la reina Letícia. Ha revelat una presumpta infidelitat de Felipe, afectant la imatge d'ambdós i, lògicament, la reputació de la monarquia. Tanmateix, sembla que la reina no és la seva principal preocupació, ja que altres membres de la família també han estat objecte d'atenció, com Juan Carlos.

Leonor, Juan Carlos i Felipe EFE
Leonor, Juan Carlos i Felipe EFE

"Hablemos de transparència: Juan Carlos hauria de tornar i establir la seva residència a Espanya per no ocultar als espanyols i a la Hisenda la milionària, bilionària fortuna que deixarà en herència, si no l'ha transmès ja via donació. Al rei emèrit no l'ha exiliat Felipe. Ha fugit amb la complicitat de la Família i del Govern. Altres membres de la dinastia tenen la seva residència fiscal fora d'Espanya, en països no subjectes a tributació per herència o successió. El que es pretén ocultar és greu: quant n'ha guanyat la dinastia des que Franco els va elegir successors a la direcció de l'Estat? Quan? Com? Qui rebrà o ha rebut què? En una societat de salaris paupèrrims les xifres, intueixo, marejarien la majoria. Teniu obligació de ser exemplars ja que no tots som iguals davant de la llei ni naixem amb les mateixes oportunitats. Ens xiulaven les bales mentre vosaltres us enriquíeu. Ara els qui ens disparaven, governen. 'No vaig poder fer res per evitar-ho'. Vagi si es podia, i amb la Constitució a la mà. No es pot un atrinxerar en els privilegis que li atorga la Constitució i prendre jurament al Govern que intenta destruir-la", se sincera Jaime del Burgo.

El jurista afirma que Juan Carlos oculta la seva considerable riquesa amb l'objectiu d'evitar qualsevol pèrdua econòmica, i li retreu la seva falta de cooperació amb Espanya malgrat ser ciutadà espanyol. A excepció de Pablo, s'afirma que tots els fills de la infanta Cristina haurien rebut