Joan Carles i Sofia mai no es van voler. Cap dels dos no es va casar enamorat. Ell mantenia una relació amb Olghina de Robilant, periodista i escriptora, però Juan de Borbón va dinamitar la relació. Volia que es casés amb algú de la reialesa per emparentar dues monarquies. Una de les candidates va ser la reina Sofia, però també la seva germana Irene. L'emèrita perdia el cap per Harald de Noruega, però aquest només la va utilitzar per conèixer en secret la seva actual dona. Els homes sempre li han fet molt mal. Primer Harald i després Joan Carles, que encara que ella va fer tot per agradar-li, no va anar corresposta. Només rebia humiliacions públiques. Per tots és sabuda la fama de faldiller de Joan Carles i es van fer públiques les seves més de 5.000 infidelitats.

I no només l'enganyava amb dones, Joan Carles no deixava que la reina Sofia estigués per sobre d'ell. Ella es mantenia en el paper de reina consort. Ell manava i ella obeïa sense queixar-se. Quan alguna vegada se sobrepassava en actes institucionals, era més protagonista que ell o se saltava el protocol, el pare de Felipe la castigava i la colpejava amb el seu bastó perquè aprengués la lliçó.

Sofía i Juan Carlos EFE
Sofía i Joan Carles EFE

Joan Carles tractava la reina Sofia amb molt menyspreu

"S'ha comportat amb absolut menyspreu... S'ha rigut de tot. Li ha dit ximple i li ha dit 'tu d'això no entens'. S'ha rigut fins i tot de les seves creences", assegura Pilar Eyre al seu canal de Youtube. "Una vegada va venir el papa Benet i li va donar amb el bastó a la reina en creure que estava mal col·locada", explica la periodista.

La reina va patir en silenci les infidelitats del seu espòs i va suportar tota mena de burles. "Va comptar un company de l'exèrcit que quan es posaven a parlar de noies, el rei deia 'trenquin files que ve la reina'. Una vegada va ser tan evident que ella es va quedar absolutament sola enmig d'una festa sense tenir amb qui parlar", relata l'experta a Casa Reial.

Juan Carlos després de la caiguda Telecinco
Joan Carles després de la caiguda Telecinco

Joan Carles mai no es va portar bé amb la reina Sofia, fins i tot la insultava, la tractava de molt menyspreu. Un programa de televisió va contractar un professional que llegia els llavis i no es va atrevir a reproduir el que li va dir l'emèrit a la seva dona en una ocasió perquè li semblava "molt fort". Va ocórrer durant una visita a la Catedral de Santiago, on el rei va ensopegar i la reina, de forma instintiva, va anar a ajudar-lo. L'emèrit no va agrair ni tan sols la seva ajuda. "Deixa'm en pau cony, qui t'ha dit que m'ajudis!".