Joan Carles està esprement a fons el temps a Galícia. Una visita privada en olor de "multitudes", o millor dit: de grups de nostàlgics de ves a saber què aclamant un rei tacat per la corrupció més impune. Va continuar amb el plan preestablert, el de pujar al Bribón, seguir les regates i sentir-se com un peix en l'aigua. La jornada nàutica de dissabte va tenir un inconvenient: la manca de vent per sortir a competir. El Borbó ens ha portat una calor sufocant dels Emirats Àrabs i ha fet desaparèixer la brisa marinera. A banda de moltes d'altres coses, és malastruc l'emèrit? Nosaltres diem que sí.

Com que l'activitat al Club Nàutic es va haver de suspendre, va trobar un pla alternatiu per compensar: presentar-se al pavelló de l'equip d'handbol Club Cisne Colegio Los Saucos de Pontevedra. No és que el Borbó sigui un especialista en aquesta modalitat esportiva. Tampoc és soci de l'entitat. El que passa és que hi havia un partit que li anava de perles: jugava el seu net, Pablo Urdangarin. Un jove al que s'estima molt, malgrat els seus defectillos: és fill de l'Iñaki, al que ara odia, i a més a més, culer. Un merengón de pro havent d'animar l'etern rival, vaja. I què va passar? Que el Barça 'B' va perdre. La lectura és clara: no ha anat mai a veure'l en directe, i quan hi va, perd. Ho direm més alt: M-A-L-A-S-T-R-U-C.

Juan Carlos en partido Barça Pablo Urdangarin Europa Press
Joan Carles amb Pedro Campos cercant el seu net a l'equip del Barça 'B' / Europa Press

L'emèrit va arribar al pavelló acompanyat pel seu seguici habitual, Pedro Campos i companyia. Va ocupar la graderia amb moltes, moltíssimes dificultats. Fins i tot va patinar i va estar a punt de fotre's una nata de campionat. No seria estrany, perquè entre l'altura dels esglaons i que d'agilitat va justet, tot s'explica. Va seguir amb suposada atenció el desenvolupament del partit, qui sap si content interiorment amb els gols de l'equip gallec contra els colors d'en Pablo. El net, malgrat la concentració del partit, mirava de reüll de tant en tant. I en acabar, amb l'esclat d'alegria de l'afició local, va anar corrent a saludar-lo. Abraçades, petons, confidències. L'acte d'estima familiar més sincer que hem vist mai, la veritat. Però l'escena no deixa de ser sorprenent i part de l'espectacle i l'operació blanqueig del Borbó.

Juan Carlos dificultades partido Barça Europa Press
Joan Carles accedint amb moltes dificultats al pavelló / Europa Press
Juan Carlos mira a Pablo Urdangarin partido Barça Europa Press
L'avi i el net se seguien amb la mirada / Europa Press

Clica a la imatge per veure el vídeo:

Juan Carlos y Pablo Urdangarin partido Barça Europa Press
Joan Carles i Pablo Urdangarin en un partit del Barça 'B' / Europa Press
Juan Carlos abraza Pablo Urdangarin partido Barça Europa Press
Joan Carles abraça Pablo Urdangarin vestit del Barça / Europa Press

Net i avi no feia gaire temps que es van veure a Abu Dhabi, l'amagatall i, a partir del pròxim dilluns de manera oficial, la residència permanent de Joan Carles. Una excursió de la família reial 'B' (com l'equip d'en Pablo) amb aquella foto en la que Casa Reial i els seus muntatges van amputar les cames a l'únic esportista de la nissaga. No parlem de l'Iñaki, és clar, perquè tot i no estar divorciat de la Cristina és un proscrit, aquest no compta. Ahir va veure aquelles extremitats en moviment, per a desgràcia de la sort blaugrana. 

Rey Juan Carlos acompañado de familia en Abu Dhabi
Pablo Urdangarin sense cames a la visita a l'avi Joan Carles a Abu Dhabi / EP
Iñaki Urdangarín Barça GTRES
Iñaki Urdangarín en la seva etapa al Barça / GTRES

Si us plau, en nom dels aficionats i les seccions del Barça, deixi d'anar a veure els seus partits. Porta mala vibra. Mai més.