Joan Carles torna a tenir una època on s'assembla més a Tintín que a un barrut que s'hauria d'estar quietet a Abu Dhabi sense fer nosa i semblant estar penedit després de tots els escàndols protagonitzats els darrers temps. En lloc d'això, el Borbó continua passejant palmito pel planeta, anant amunt i avall. Ara Vitoria, ara Sanxenxo, ara Ginebra, ara Madrid... El monarca es passa pel forro les recomanacions del seu fill i per molt que es vulgui mostrar discret i en un segon terme, darrerament ha fet molts quilòmetres. Que si ha anat al metge a fer-se una revisió, que si ha passat per un hospital per controlar-lo, que si ha anat a navegar amb els seus amigotes amb unes sabatilles esportives especials perquè no es foti una nata, que si dinarets opípars, que si reunions amb les filles... L'emèrit no para. I tot, gràcies a una persona.

Joan Carles avió GTRES
Joan Carles / GTRES

Joan Carles aterrava fa uns dies a l'aeroport de Peinador, a Vigo, després d'una aturada a boxes a Vitòria per un reconeixement mèdic. Va volar des de Ginebra, on viu la infanta Cristina, i on ara ha tornat, veurem si per instal·lar-se definitivament o per tornar per uns dies als Emirats Àrabs. El pare de Felip ha volat en un espectacular avió privat ple de tots els luxes possibles, d'una de les companyies més exclusives del món. I ho ha fet gràcies a la persona més important pel rei en aquests viatges, el propietari, emparentat amb la família reial grega, Thomas Flohr, propietari de la companyia de jets privats VistaJet. Tal i com recorden a Vanity Fair, Flohr és pare de Nina, al seu torn, dona de Philippos de Grècia, fill menor del difunt Constantí, germà de la reina Sofia. D'aquí ve el lligam i la coneixença, d'aquí ve el favor de deixar-li els luxosíssims avions amb els quals es desplaça el Borbó.

flohr
Thomas Flohr
flohr2
Avions de Thomas Flohr

L'empresari suís és una persona cabdal per Joan Carles en aquest moment de la seva vida, un home multimilionari que va comprar el seu primer avió privat l'any 2003, i va començar a deixar-se'l als seus amics. En només quinze anys va aconseguir tenir una flota de 130 avions privats amb la companyia que va fundar el 2004, i avui és la companyia d'aviació comercial sota demanda més gran del món. Habitual de la bona vida, de les illes gregues, de les carreres de Fórmula 1 i del luxe, col·leccionista d'art que viu a Saint Moritz, i que es va casar amb l'exdirectora creativa de Fabergé, els seus avions són peces d'orfebreria on a Joan Carles no li falta de res.

joan carles avio GTRES
Joan Carles / GTRES
avio joan carles 5
Avió privat per a Joan Carles
avio joan carles
Avió privat per a Joan Carles

Joan Carles és el client més prestigiós dels seus avions, ja en va agafar un quan a la passada tardor va volar de Ginebra a Espanya per l'aniversari de la princesa Elionor. Quin és el model que ha fet servir ara? Un jet Embraer Legacy 650, que segons expliquen a la companyia, és un impresionante jet de negocios de tamaño súper mediano con una versatilidad excepcional y una cabina que cuenta con tres espacios habitables separados. La cabina con bajo ruido de vuelo es adecuada para reuniones de negocios y favorece el descanso y la relajación”. Amb capacitat per a 14 passatgers, "cuatro de ellos pueden ir durmiendo en cómodas camas individuales cuando lo deseen. Tiene además catering y horno y servicio de comida caliente, así como internet, televisión Full HD y cualquier lujo que el cliente pueda necesitar". Joan Carles, a tutiplén.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!