Diuen que la història sempre es repeteix, i això ha passat amb Joan Carles I. El passat març veia la llum una gravació de 1990 on el Rei emèrit confirmava la seva relació amb Marta Gayá, decoradora interiorista de l’alta societat de Palma.

Després del rebombori, l’exmonarca no ha volgut allunyar-se de la seva amant, ben al contrari. Aquesta mateixa setmana hem pogut veure les imatges de tots dos junts a Irlanda, on hi van viatjar a finals de juliol.

Joan Carles I i Marta Gayá van acudir a Clonmellon, municipi a uns 80 quilòmetres de Dublín, amb motiu de la reobertura de l’església Sant Joan Baptista. Van anar-hi convidats per Allen de Jesús Sanginés-Krause, exdirector de Goldman Sachs a Espanya, i persona molt propera a l’exmonarca.

En un moment donat de l’acte, Joan Carles rep un homenatge davant de tots els assistents, i és en aquest instant que les càmeres capten Marta Gayá, que quan se n’adona, s’allunya físicament del Rei emèrit. Aquest és el vídeo que ho mostra:

Nit en un castell encantat

Mentre la Família Reial passava les tradicionals vacances a Palma, Joan Carles es va allotjar a Irlanda després de la inauguració de l’església. Concretament, en un escenari encantat. Es tracta del castell de Killua, al comptat de Westmeath, una visita obligada pels que fan la ruta dels castells d’Irlanda.

Castell de Killua. Imatge: Google Maps.

Segons explica El Español, Joan Carles va triar aquesta edificació de 1780 -propietat del seu amic Krause- per passar-hi la nit amb Gayá. La construcció va ser feta per Benjamin Champan, primer baró de Killua, concebuda com una casa, no encara com un castell. Va ser el seu successor, Thomas Chapman, que va convertir-la en una fortalesa gòtica, on també hi va residir.

En runes fins fa pocs anys, ara és una meca per a determinats turistes, i és que el castell continua tenint els seus passatges secrets que donen als jardins, fins i tot amb un cementiri dins del recinte.

 

A post shared by Aoifa (@aoifa) on

 

A post shared byAoifa(@aoifa) on

 

A post shared byAoifa(@aoifa) on

Allà va voler refugiar-s’hi Joan Carles amb Marta Gayá. Per a l'exmonarca, potser millor un castell encantat amb una amiga especial, que l’estiu en família -i ple de càmeres- a Marivent.