Federico Jiménez Losantos ha evidenciat en moltes ocasions que no és gens fan dels reis emèrits. Ha criticat contundentment Joan Carles I, titllant-lo de "corrupte, violent, boig i addicte al sexe" i va posicionar-se a favor de Letícia després del menyspreu públic que va fer a la reina Sofia: "Nuestros reyes son Felipe y Letizia. El Rey es el Rey, que está casado con Letizia y han tenido dos niñas muy bien educadas. Eso hace tres siglos que no sucedía en España. Sofía quiso chupar cámara pese a llevar dos años sin ver a sus nietas". 

Tenint en compte això, no estranya que avui hagi dedicat la columna a LOC a posar la princesa Elionor pels núvols després del seu primer discurs. El dia del seu 13è aniversari, l'hereva va pronunciar per primer cop unes paraules en públic, quan va llegir l'article primer de la Constitució. Molts van aplaudir com de bé ho va fer, tranquil·la i sobradament preparada. Els gestos d'estima i orgull dels Reis van ser evidents, així com la satisfacció de la petita en no equivocar-se.

Losantos ha volgut analitzar aquesta estrena com a Princesa i ho ha fet amb unes paraules exageradament tendres: "Ho va fer molt bé, amb l'encant que té la monarquia i la seva aura irreal, màgica, congelada a l'ambre del temps. Elionor va llegir amb aquella serietat de nena responsable, el que convenia a la gravetat del moment (...) Van caure unes llàgrimes a moltíssims espanyols davant d'aquesta nena de blau, tan formal i tan guapa".

Però no es queda aquí, ja que aprofita per fer un al·legat a favor del futur del regnat dels Borbons: "La llei de lleis estableix com a forma d'estat una monarquia parlamentària, diu que Elionor serà l'hereva del tron mil·lenari d'Espanya. Tant de bo sigui d'aquí a molts anys".

elionor i felip constitucio gtres

GTRES

Això sí, també té temps de seguir el seu estil més dur i carregar contra Rosa María Mateo, l'administradora de TVE, que va haver de demanar perdó després que una plataforma del grup fes un tuit en el qual reien de l'acte d'Elionor: "Que Espanya està molt malament ho demostra que la notícia d'aquestes primeres paraules de la princesa d'Astúries fossin objecte de burla, mofa i befa pels teleñecos de la TVE de Rosa María Mateo. L'endemà va demanar perdó per la burla a la Corona però traient-li importància. Dimitir? Ningú, mai!".

Qui considera que va actuar molt bé va ser la reina Letícia. Tots vam poder veure com s'emocionava en veure la filla adoptant un paper protagonista durant l'acte, el que Losantos aplaudeix: "Mai s'ha vist una Letícia, sempre perfeccionista, controladora i atenta al mínim detall, tan emocionada davant la primera notícia llegida o com qui diu el primer telenotícies, de la seva filla gran. Ho havien assajat tant -així va sortir de bé- que, sense voler, anava acompanyant amb els llavis els tres punts que, amb veu clara, pausada i de professional, va llegir la Princesa".

leticia i elionor

GTRES

"Quan va acabar aquest mig minut etern, Letícia no sabia, potser per primera vegada des que es va casar amb Felip, hereu del tron, quina cara posar. Així que va posar la cara de mare a la festa de final de curs de l'escola quan la seva criatura acaba l'actuació, d'uufff, d'aaaiii i de què bé que ha sortit tot ffiiiuuu!", afegeix.

Sembla que el periodista és fan de les dues i que dona suport a Elionor com a futura reina d'Espanya. Seguirà la seva evolució?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat