Jaime de Marichalar s'ha distanciat completament de la família Borbó. Des del seu divorci de la infanta Elena, ha mantingut un perfil baix, encara que en els últims anys ha tornat a l'atenció pública en representar la seva filla Victoria Federica en la seva carrera com a influencer. Encara que no apareix en càmeres ni parla de la seva vida personal, l'exduc de Lugo ha estat molt involucrat en la vida dels seus fills, incloent Froilán.

Quan la Casa Reial va decidir enviar Froilán als Emirats Àrabs per allunyar-lo del focus mediàtic després de diverses controvèrsies, va sorgir una forta discussió entre els pares del jove. Jaime va oferir la seva residència perquè Froilán es quedés amb ell i va prometre que no protagonitzaria més escàndols. Tanmateix, la infanta Elena es va oposar fermament i va decidir que Froilán se n'aniria amb el seu avi a Abu Dhabi.

Jaime de Marichalar i la infanta Elena
Jaime de Marichalar i la infanta Elena

La Casa Reial també va proposar que Victoria Federica es mudés a l'estranger, suggerint destins com Milà o els Estats Units, aprofitant el seu interès per la moda i les xarxes socials. No obstant això, tant Victòria com Jaime es van oposar a aquesta idea. Victòria és feliç a Espanya amb els seus projectes, la seva família i els seus amics, i no estava disposada a marxar.

Jaime de Marichalar decideix sobre Froilán i Victoria Federica, i els porta pel camí contrari

Aquests esdeveniments també reflecteixen una pèrdua d'influència de la reina Letícia dins de la institució. S'ha informat que Juan Carlos ha deixat de considerar Abu Dhabi com la seva residència principal i passa més temps a Ginebra, a prop de la infanta Cristina. La intenció és que l'exmonarca pugui establir-se a Europa, on estarà fora de la jurisdicció d'Hisenda Pública, però amb desplaçaments més fàcils i freqüents a Espanya.

Actualment, Froilán es troba sol a Abu Dhabi i sense ocupació. Els recents moviments suggereixen que podria tornar a Espanya aviat. S'ha revelat en diverses ocasions que no és feliç sent tan lluny del seu país, sense amics ni família. Si aconseguís trobar una feina, podria quedar-se un temps més, almenys fins a l'estiu, però no molt més enllà.

Jaime Marichalar, Froilán i Victoria Federica GTRES
Jaime Marichalar, Froilán i Victoria Federica GTRES

Per la seva part, Victoria Federica no té plans d'anar-se'n. Actualment, està gravant la nova temporada de 'El Desafiament', la seva primera incursió en televisió, els episodis del qual s'emetran el proper any. A més, es diu que podria tenir una petita participació en una sèrie, interpretant-se a si mateixa. Paral·lelament, continua treballant a les seves xarxes socials, sent una de les influenceres més lucratives per campanya.

Jaime de Marichalar és darrere d'aquest canvi de rumb en els seus fills, el que s'interpreta com un cop definitiu a la influència de Letícia dins de la família reial. La reina ha acabat discutint en nombroses ocasions amb Felip VI per culpa dels fills de la infanta Elena i per Jaime de Marichalar, que un dia va ser el seu amic i ara s'ho posa tot massa difícil.