Telma Ortiz i Jaime del Burgo van sostenir una relació sentimental des de 2012 fins a 2018, formalitzant-se amb un casament secret en el període de 2016 a 2018. Aquest enllaç es va dur a terme en completa confidencialitat, amb la presència exclusiva de la parella i dos testimonis, mantenint-se completament aliè al coneixement de Letícia, la reina. La dinàmica de la seva relació va resultar inusual, ja que Jaime va desenvolupar sentiments cap a Telma just quan es va revelar la infidelitat de la reina al seu espòs Felip. Malgrat aquest complicat context, va continuar al costat de Letícia, generant una situació complexa.

Fins fa tot just dos mesos, la raó darrere de la crisi matrimonial dels reis era desconeguda, amb la creença generalitzada que es devia a les accions de Joan Carles o al cas Nóos, que involucrava Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina. No obstant això, segons les revelacions recents de Pilar Eyre, la relació entre Telma i Jaime del Burgo podria haver estat una farsa, dissenyada per Letizia i l'advocat per ocultar les seves trobades amoroses. Aparentment, la reina va sol·licitar a la seva germana que simulés ser la parella de Jaime, permetent-los trobar-se amb total discreció i evitar qualsevol sospita pública.

Telma Ortiz i Jaime del Burgo
Telma Ortiz i Jaime del Burgo

Letícia i Jaime del Burgo van utilitzar Telma Ortiz per veure's en secret

La peculiaritat de la relació s'evidencia encara més en la logística de les seves trobades. Malgrat residir a Suïssa i els Estats Units, Jaime del Burgo preferia allotjar-se a l'Hotel Arts de Barcelona en lloc de compartir la seva residència a Sarrià amb Telma. Aquesta estratègia, ideada per Letícia, li permetia a la parella mantenir la seva relació de manera clandestina. La reina viatjava a Barcelona sota el pretext de visitar la seva germana, però en realitat s'infiltrava en l'Hotel Arts per trobar-se amb el seu amant.

El mateix succeïa als Estats Units, on aprofitaven viatges internacionals per trobar-se sense despertar sospites. Durant un període en què Telma residia allà, Letizia va utilitzar una setmana per visitar-la, mantenint la relació amb Jaime del Burgo en secret. Encara que Felip no va sospitar res, la reina va passar els vuit dies exclusivament amb el seu amant, sense si més no saludar la seva pròpia germana. Aquest entramat d'enganys i trobades clandestines dona llum sobre la complexitat i l'ocultació que van envoltar la vida amorosa dels protagonistes.

Jaime del Burgo Telma Ortiz Instagram
Jaime del Burgo Telma Ortiz Instagram