Fins a finals de l'any passat Letícia havia imposat la seva pròpia dictadura. La reina era qui prenia totes les decisions i Felip qui les executava. La mare d'Elionor i Sofia no pensava quedar-se en un segon pla com la reina Sofia, sempre a l'ombra de Joan Carles al paper de reina consort. Tanmateix, Casa Reial i el mateix rei van decidir acabar amb aquesta llei no escrita. És el rei com a descendent dels Borbó qui hagi de donar la cara per la institució, com el dia del matí serà Elionor, la reina. No sabien com derrotar a Letícia, ella tampoc no feia cas. No els va quedar més remei que revelar el secret més gran de Zarzuela de l'última dècada. Letícia va ser infidel a Felip amb Jaime del Burgo fins a 2012, quan el CNI la va descobrir amb ell. Sembla que la monarca es va veure superada pel seu nou rol i necessitava marxar d'allà, va recuperar el contacte amb el seu ex i es van veure d'amagat ordint un pla per escapar-se.

Letícia ha quedat retratada com una dona adultera davant de tota la ciutadania i no li ha quedat més remei que treure's aquesta imatge de dona apoderada i abaixar el cap. Des del mes de gener ha acceptat el paper de reina consort per obligació, no li queda cap altre remei. És dolorós però és necessari per mantenir a la superfície la corona i el futur regnat de Elionor.

Felipe i Letizia amb Guillermo i Máxima
Felip i Letícia amb Guillermo i Máxima

Letícia desapareguda de la corona, Felip protagonista

Jaime del Burgo ha aconseguit carregar-se a l'amor de la seva vida dins de la institució. Ha donat ales a Felip. Ara ell és l'únic protagonista de la institució, el principal representant, la cara visible. Tots els compromisos institucionals recauen en ell, des de fa setmanes Letícia no en té ni un de sol en solitari. I sembla que a curt termini això no canviarà. La reina Sofia no renuncia als seus compromisos institucionals, aquesta setmana viatja a Polònia, malgrat la seva avançada edat i els seus problemes de salut. I Casa Reial ha decidit donar-li més rellevància a Elionor, fins i tot a Sofia, que debutarà per primera vegada el proper 29 d'abril en un lliurament de premis en solitari.

Letizia abraça una señora
Letícia abraça una señora

Però el que realment s'ha aconseguit és que els Borbó tornin a reunir-se, una cosa que no succeïa des de fa una dècada. Fins i tot Felip i Joan Carles s'han retrobat públicament sense necessitat d'ocultar-se davant de les càmeres. És una altra prova de la pèrdua de poder de Letícia dins de la institució. Hi és fora de joc.

De fet, tal com s'ha revelat aquest inici de setmana, per primera vegada, Joan Carles viatja a Saragossa amb la ferma intenció de visitar Elionor a l'Acadèmia General Militar de Saragossa, una cosa que mai no hagués ocorregut si Casa Reial no hagués decidit treure a la llum aquesta infidelitat de Letícia amb Jaime del Burgo, acabada. Els Borbó han aconseguit la victòria. Tots junts sense Letícia.