40 aniversari de l'Associació de Víctimes del Terrorisme a Madrid. Hi assisteix la reina emèrita, Sofia, ben acompanyada per la presidenta de la comunitat, una Isabel Díaz Ayuso que, evidentment, ha pujat davant del faristol per dir unes paraules commemoratives d'agraïments.

Però com acostuma a passar amb els polítics de la dreta espanyola, no perden l'oportunitat de posar, en qualsevol frase, o bé la unitat d'Espanya, o bé alguna pixadeta contra el català, com va fer Casado amb els metges a Lleó, o bé alguna llepada a la monarquia espanyola, la bandera, la corona i qualsevol referència als Borbons.

DL u501711 008 (1)

Isabel Díaz Ayuso, amb la reina Sofia / GTRES

Tant li fa que no hi pinti res, que l'acte fos per parlar de víctimes de terrorisme, que la presidenta dels madrilenys, aprofitant la presència de la mare del rei, no ha dubtat a començar la seva intervenció, només faltaria, fent un vestit a mida, una genuflexió en forma de paraules elogioses cap al rei, i cap a la institució.

Ayuso: "Majestad, mis primeras palabras quiero que sean para trasladarle nuestra máxima lealtad desde el gobierno de la Comunidad de Madrid a la Corona, a su majestad el rey, y a la forma del Estado elegida libremente por todos los españoles, Gracias".

Aplaudiments a platea. A xarxes, però, galetes com a pans que anaven que volaven, recordant-li a la política la poca memòria que té:

Potser caldria recordar-li el que el cronista reial per excel·lència, Jaime Peñafiel, va dir fa un temps: ""La Monarquía, el gobierno de una sola persona, no es un sistema democrático sino antiguo y caduco por su carácter vitalicio y hereditario. Pero, para sobrevivir a los cambios políticos de los países respectivos, se ha ido recortando, afortunadamente, el poder del rey". 

Però Ayuso, a la seva, tot suma perquè li riguin les gràcies els seus palmeros. Saben allò de Rajoy de "Es el alcalde el que quiere que sean los vecinos el alcalde?". Doncs això, es el rey el que quiere que sean los vecinos el rey... Si és que todo lo malo se pega.