Tornar a l'escola, quan ja tens certa edat, no és tan divertit ni tan desitjat com durant la infantesa. A mesura que passen els anys i els cursos, la mandra fa el seu acte d'aparició. Retrobar-se amb els companys i companyes, amb professors i directores, etcètera, ja no mola. És llei de vida. Com també és llei de vida que els germanes i germanes hagin de separar els seus camins en canviar de cicle educatiu i de centre, com és el cas de les dues adolescents de la reialesa espanyola: la Princesa Elionor i la Infanta Sofía. La primera, com tots sabem, ja és a Gal·les per fer el batxillerat en un internat molt elitista. De fet, ja comença a sortir de la closca, gaudint de les seves primeres festes amb la nova colla. S'està fent gran, és inexorable. I ni tot el poder de la sang blava pot fer res per evitar-ho, malgrat que la Reina Letícia hagi volgut aturar el temps i mantenir les seves criatures sota l'ala ultraprotectora i infantilitzant. Vida 1 - Leticía 0. 

Perdre la primogènita no ha estat gens fàcil a Zarzuela. Felip VI, la consort i la segona filla van anar a acomiadar-la a l'aeroport deixant entreveure certa humanitat en la sempre insensibilitzada Corona. No la tornaran a veure en una bona temporada, perquè el centre del Regne Unit és força estricte amb les visites, limitant-les al màxim. Un adéu en tota regla, vaja. Dels que fan mal a l'ànima. Tota la família, però, va estar unida durant el tràngol. Però aquest sentiment s'està evaporant a gran velocitat, com hem pogut comprovar aquest matí durant la tornada de Sofía al col·legi Santa María de Rosales, on cursarà 4art d'ESO. La primera vegada que ho feia sense la germana, la confident i l'amiga, malgrat que una sigui hereva al tron i l'altra no. Un matí no gaire engrescador, però que Letícia ha acabat d'espatllar tornant a demostrar que tracta de diferent manera a les dues filles: s'ha carregat la tradició familiar d'acompanyar-les en el primer dia.

ABANS:

Infanta Sofia i Princesa Elionor tornada escola EP

leticia i felip primer dia escola  GTRES

Felip i Letícia sempre acompanyaven Elionor i Sofia el primer dia del curs / GTRES

ARA:

elionor aeroport

La Família Reial acomiadant Elionor a l'aeroport camí de Gal·les / Twitter

Infanta Sofía primer día cole sin Leonor GTRES

La Infanta Sofía en el primer día escola sense Elionor ni els pares / GTRES

A primera hora del matí, un vehicle d'alta gama negre, negríssim, entrava al centre educatiu. No hi havia cap mena de dubtes: era la comitiva dels Borbons. Els fotògrafs esperaven captar la singularitat de veure la Sofia per primera vegada en solitari, però acompanyada pels monarques i pares, és clar. En d'altres ocasions sempre es deixaven veure, saludaven, feien allò que fan els reis i reines de saludar amb la maneta. Doncs tot això s'ha acabat. Si l'Elionor va sola a classe, la petita també. O això és el que suposem que ha decidit la Letícia... i que no ha correspost Felip. El pare sí que hi era, conduint el cotxe com acostuma a fer-ho, però sense baixar-se ni fer cap moneria de cara a l'opinió pública i als fans. Només estirava els dits de la mà sobre el volant com a salutació. Ha deixat la filla, mitja volta i cap a casa. Més que el pare d'altres anys, semblava un xòfer de mercaderies.

Sofia ha saltat del vehicle i s'ha dirigit cap a l'aula amb la seva motxilla plena de clauers, l'uniforme, la mascareta i una carmanyola vermella on segurament els cuiners de Zarzuela li han posat les llenties i el pollastre arrebossat. La seva cara no era la de la persona més feliç del planeta, malgrat ser una privilegiada de cuna. Potser els privilegis que li importen són d'altres: les demostracions d'estima i ser tractada com l'altra germana. És només una percepció, però a Sofia el futur li oferirà una bona dosi de solitud... en la solitud d'un palau. 

Felipe VI lleva en coche a la Infanta Sofía Europa Press

Felip VI porta la Infanta Sofía al col·legi en el seu primer dia / Europa Press

Infanta Sofía primer día cole sola Europa Press

Infanta Sofía, primer dia d'escola en solitari / Europa Press

Segur que Letícia ha pres aquesta decisió per motius d'agenda, o perquè no volia "un lío de protocolo", com allò que van dir de l'absència de l'enterrament de l'àvia Menchu. Sempre hi ha alguna excusa. El cas, però, és que el gest queda per sempre més. I no és gens bonic.