Leonor i Sofia han crescut juntes. Sempre han passat tot el temps unides i se les ha protegit. Encara que la princesa d'Astúries es convertirà en la futura reina d'Espanya, des que eren dos nadons, Felipe i Letizia no han volgut fer distincions entre les nenes. Les dues van rebre la mateixa educació, les mateixes classes de protocol i són tractades per igual. S'han recolzat l'una a l'altra en moments difícils, i és que pertànyer a la monarquia espanyola no és fàcil. Encara que els reis han fet tot el possible perquè sigui així, poques vegades s'han sentit com els seus companys de classe. Sempre han anat acompanyades dels seus escortes i mai no han tingut llibertat i independència per fer el que elles desitgin en cada moment. És ara que han volat de Zarzuela quan poden assemblar-se una mica més als seus companys.

Infanta Sofia
Infanta Sofia

Amb tan sols 16 anys, quan Sofia en tenia 14, Leonor va marxar a Gal·les per estudiar batxillerat internacional al prestigiós internat UWC Atlantic College de Gales, on estudien els fills de les famílies més acabalades. Allà la princesa es va enamorar per primera vegada. És Leonor qui li va explicar a Sofia com era aquesta experiència, i la infanta va demanar a Letizia i Felipe d'estudiar a la mateixa escola.

Dos anys després, Sofia va iniciar els mateixos estudis que la seva germana a Gal·les, però alhora Leonor marxava a Saragossa per iniciar la formació militar obligatòria per a qualsevol Cap d'Estat. Durarà tres anys. En cas que s'obligui la infanta realitzar-la també, les germanes no es tornaran a veure en Zarzuela fins a d'aquí a quatre anys.

La infanta Sofia no té relació amb Leonor

Aquesta distància ha provocat un distanciament entre elles. Estaven molt unides, però en l'etapa més decisiva de la vida de qualsevol persona, l'adolescència, han viscut separades. No han pogut compartir juntes el primer amor, la primera festa, els seus problemes, ni les seves vivències. No han pogut ser el suport l'una de l'altra en els moments bons, però tampoc en els moments dolents, que encara que siguin filles dels reis també són humanes.

Infanta Sofia alta Leonor baixa, GTRES
Infanta Sofia alta Leonor baixa, GTRES

Fonts properes a la família reial asseguren que observen un important distanciament entre les germanes quan coincideixen obligatòriament en alguns actes institucionals o familiars, com per exemple la passada Setmana Santa a Madrid. La família va fer un volt pel centre de Madrid, però Sofia es va distanciar de Leonor i es va agafar al braç del seu pare, mentre que la princesa conversava uns passos més endavant amb la seva mare, Letizia. La comunicació entre elles s'ha tornat pràcticament inexistent.