Dilluns 29 d'abril la filla petita dels reis fa 12 anys. La infanta Sofia comença a treure el cap, en sentit literal i figurat. És més alta que la seva germana gran, Elionor, i els perfils oficials de la infanta destaquen que té una personalitat més extrovertida que la princesa. Bufarà les espelmes amb la mare fora d'Espanya, de viatge oficial a Moçambic, i amb el pare mirant-se l'escrutini electoral per veure si pot seguir assegut al tron. La premsa internacional parla de les germanes com un exemple d'estil de dues "adolescents rosses". Als 12 anys no és una adolescent sinó una nena, però la premsa rosa té pressa per consagrar noves icones.

infanta sofia efe

EFE

El perfil que li dedica a Sofia el digital LOC és el que té més gosadia: "Su espigada silueta (saca media cabeza a su hermana pese a ser un año menor), sus rasgos modernos y su naturalidad que contrastan con la timidez de Doña Leonor, de belleza más clásica, están empezando a dar que hablar". Més alta, més moderna i més espavilada que l'hereva. La síndrome del fill petit en el seu cas és doble: malden per destacar, estan menys sobreprotegits i ella a sobre no és princesa ni l'eduquen per ser reina. Aprofita per fer-se una personalitat més pròpia que Elionor, que segons Peñafiel, és una fotocòpia de Letícia.

infanta sofia i princesa elionor EFE

EFE

El digital ha investigat a Los Rosales, l'escola d'elit de les nenes, on expliquen que Sofia "Es más alegre, desinhibida y segura de sí misma, más osada y natural que su hermana mayor". En alguna ocasió massa i tot: una anècdota escolar molt reveladora: "Si a Leonor alguien le hace una faena, es raro que de su boca salga en público una queja. Si se la hacen a Sofía, más de una vez ha dicho: 'Como lo vuelvas a hacer se lo digo a mis padres". 

infanta sofia leticia EFE

EFE

A la infanta Sofia li agraden el futbol, el violí i un art que estudia a l'escola i haurà de posar en pràctica tota la seva vida: el teatre.