Increïble, però cert. La reina Letícia s'emporta les mans al cap quan ha descobert la gran semblança física de la infanta Sofia amb Irene de Grècia, més coneguda com la tia 'Pecu'. Tant a Leonor com en la seva germana petita els trets predominants en el seu físic són Borbons. En la princesa d'Astúries és increïble la gran semblança física amb Felip VI, fins i tot amb Joan Carles I. Amb Sofia no està tan clar, encara que sempre s'ha dit que guarda una gran semblança amb la infanta Cristina. Fins a la data havia passat desapercebut la seva semblança amb la germana de la seva àvia.

Irene de Grècia resideix a Zarzuela des de fa més de quaranta dècades. Quan encara no havia nascut Felipe. Va arribar per uns dies a Madrid, però finalment es va quedar. Va ser el gran suport de la seva germana Sofia quan aquest va descobrir les nombroses infidelitats de Juan Carlos. La coneguda com a tia 'Pecu' és soltera. Actualment, viu al costat de la seva germana.

Irene de Grècia de jove
Irene de Grècia de jove

Irene de Grècia i la infanta Sofia són com dues gotes d'aigua

Si es busquen fotografies d'Irene de Grècia en el passat és inevitable observar un clar semblant amb l'adolescent Sofia. Un dels trets més característics és el somriure d'ambdues. També coincideixen als seus ulls, el seu nas arromangat o la forma de les seves dents. La semblança entre elles és més que evident.

Infanta Sofía vestit taronja efe
Infanta Sofía vestit taronja efe

Però a nivell personal també tenen alguna cosa en comú, com per exemple el seu paper d'escuderes davant de les seves germanes. Irene protegeix Sofia en els seus moments més complicats, i la infanta exerceix la mateixa funció amb Leonor. D'alguna forma, la tia 'Pecu' és el mirall en el que mirar-se.

Aquesta gran semblança física i personal no és del grat de Letizia. L'actual reina vol desvincular les seves filles de qualsevol membre de la Casa Reial. Creu que tots han perjudicat en una mesura o una altra la tasca de l'Estat i gairebé acaben amb el regnat de Felipe i el futur de Leonor.

Encara que viu a tan sols uns metres, al mateix recinte que els reis, Letizia i les seves filles no tenen cap tipus de relació amb la tia més estimada per Felipe. Gairebé mai no la veuen, el mateix succeeix amb Sofia, que està apartada i aïllada. No pot veure ni les seves netes, però per més que li fastiguegi a la reina és real, la semblança amb Irene és increïble.