Mirin aquesta imatge:

toros
Felip i Letícia, als toros, l'any 2008 / GTRES

És Letícia, al costat del seu marit Felip, quan encara eren prínceps, l'any 2008 i el Borbó li volia posar al cap una montera. És la penúltima vegada que es va veure una imatge així. Un any després, el 2009, va ser la darrera ocasió que l'asturiana es va deixar caure per una plaça veient com mataven toros. Des d'aleshores, sistemàticament s'ha negat en rodó a tornar a fer el paperot, ni acompanyar el seu marit, ni res. Fins i tot, ha impedit que les seves dues filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia, hi vagin ni una sola vegada. No suporta la tauromàquia, i rebutja sistemàticament anar a fer el numeret a la Feria de San Isidro, que és pels madrilenys gairebé com una cosa sagrada. Evidentment, mai ha anat a veure cap corrida ni amb el seu estimat sogre Joan Carles, ni amb els seus estimats nebots Froilán i Victoria Federica, ni amb la seva estimada cunyada Elena.

froilan elena joan carles toros   efe
Froilán, Victoria Federica, Elena i Joan Carles, als toros / Efe

Aquesta passió pels toreros és una més de les distàncies insalvables entre la reina i la germana del rei. Les dues cunyades es detesten i s'assemblen com un ou a una castanya pel que fa a aquesta pràctica tan estesa i amb tants adeptes a les espanyes. Però amb Letícia, que no hi comptin. Així que imaginin com s'haurà posat Letícia, com una moto, quan ha llegit unes paraules d'Elena desbarrant i passant-se de frenada, relacionant Espanya i els toros. La infanta ha intervingut recentment en un col·loqui organitzat pel Club Taurino de Calahorra sobre el paper de la dona i la seva relació amb la tauromàquia. I entre les ximpleries que ha dit, ha assegurat que "España es taurina porque es vanguardia y es herencia", i creu que la conservació i protecció del toro de lídia "son esenciales para asegurar su importante legado en el futuro". Chim pum. I s'ha quedat tan ampla.

elena i joan carles toros gtres
Joan Carles i Elena, als toros / GTRES

Probablement Letícia hagi tret foc pels queixals en sentir-la. No ha estat l'única. També ho ha fet l'escriptor Esteban Navarro, tal i com destaca el Huffington Post, que li ha dedicat a Elena una bufetada a mà oberta amb una resposta brutal, un directe a la galta monàrquica i barruda de la germana del rei: "Dice la infanta Elena que España es taurina porque es vanguardia y es herencia. Y yo digo que con este tipo de declaraciones España es cada vez menos monárquica y más republicana".

A veure si deixen de tallar orejas y rabos i els Borbons es tallen una mica a l'hora de dir imbecil·litats.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!