La distància entre Cristina de Borbó i el rei Felip VI és més profunda que mai. Encara que comparteixen llaços de sang, fa anys que la seva relació està marcada pel ressentiment. Ara, després de diversos gestos recents, aquesta tensió ha tornat a esclatar. El conflicte entre germans no es dissimula en Zarzuela. Al contrari.

Tot va començar després del cas Nóos. Quan va esclatar l'escàndol, Cristina va ser apartada del nucli dur de la família reial. Va perdre el ducat de Palma. Cristina sap que la reina Letícia es qui més va pressionar. Però ella no ho va veure així. Sent que el seu germà la va abandonar. I, encara pitjor, que ho va fer per pressió de Letícia. Segons el seu entorn, la reina va ser qui va insistir a marcar distàncies.

La tensió entre Felip VI i la infanta Cristina ha anat en augment

Anys després, les ferides segueixen obertes. Cristina no perdona que la seva família hagi estat vetada a Marivent. Mentre els reis, Elionor i Sofia són allà, els Urdangarin no són benvinguts. Letícia no vol que les seves filles convisquin amb els seus cosins: Pablo, Miguel, Juan i Irene. I encara que la decisió sembla venir d'ella, Cristina torna a culpar Felip per no impedir-ho.

Cristina i els seus fills GTRES
Cristina i els seus fills GTRES

L'últim episodi que ha reactivat el conflicte té nom propi: Iñaki Urdangarin. L'exduc està escrivint un llibre. Diu que serà d'autoajuda, centrat en el seu pas per presó. Però en la Zarzuela ho veuen com una amenaça directa. Iñaki en sap massa. I qualsevol frase fora de lloc podria comprometre la institució.

Felip està convençut que Cristina l'anima a seguir endavant. Fins i tot sospita que ella seria darrere de les memòries que prepara Joan Carles I. Una maniobra de l'emèrit per guanyar visibilitat i pressionar el seu fill. Cristina dona suport a la tornada definitiva del seu pare a Espanya. Felip, no.

infanta cristina i juan carlos efe
Infanta Cristina i Joan Carles efe

Cristina i Elena, contra Felip VI

En aquest enfrontament, Elena i Cristina s'alineen en un bàndol. Comparteixen el desig de veure el seu pare de tornada i de mantenir units certs llaços familiars. Felip és a l'altre costat. Representa la institució. I amb ella, la necessitat de mantenir un control ferri sobre les aparences.

La baralla no és nova. Però aquesta vegada, el malestar és més evident. En actes públics, no coincideixen. En privat, no es parlen. I tot apunta que aquesta fractura continuarà creixent. La família reial, per dins, està trencada. Almenys, entre germans.