L'acostament de Felipe i Juan Carlos en l'homenatge a Constantino de Grècia celebrat a Windsor va fer sospitar que l'emèrit està a un pas d'abandonar Abu Dhabi. Just quan s'inicia una campanya de desprestigi contra Letizia, pare i fill aparquen les seves diferències i es mostren molt propers. L'actual rei va sortir del braç de l'exmonarca. Van compartir confidències i es van fondre en una càlida i afectuosa abraçada que van fotografiar les càmeres. La bona relació és evident.

Juan Carlos està molt gran, i encara que té totes les cures, l'edat comença a fer efecte en ell, entre ells els seus problemes de mobilitat. L'emèrit sap que el seu final és cada vegada més a prop i encara que el règim fiscal dels Emirats Àrabs beneficia la seva gran fortuna, no voldria morir fora d'Espanya. Seria a més un deshonor per a Felipe.

infanta cristina i juan carlos efe
infanta cristina i juan carlos efe

Les infantes Elena i Cristina s'han mostrat sempre molt obertes a allotjar-lo a les seves respectives cases. Felipe podria haver donat llum verda que Juan Carlos abandoni Abu Dhabi i canviï la seva residència. No seria a Espanya, sinó a Ginebra, on el seu patrimoni també estaria fora de perill. Encara que la seva residència fixa ara per ara està en els Emirats Àrabs, passa més temps a Suïssa acompanyat de la seva filla Cristina. Ja fa quatre mesos que s'hauria instal·lat allà, tal com evidencien els seus últims moviments.

Juan Carlos, a un pas més a prop de tornar a Espanya

Juan Carlos manté a Ginebra la privacitat que sempre ha buscat, però també està allunyat de l'ombra d'Hisenda. I com a benefici es troba a Europa, els seus desplaçaments són molt més senzills. El seu canvi de residència només és una estratègia de Casa Reial per apropar-lo més a Espanya, on viurà els seus últims anys. És probable que se li busqui una casa a Sanxenxo, a prop del seu amic Pedro Campos.

De fet, la propera setmana podria volar de nou a Espanya, és previst que participi en les regates. Un viatge que arriba després de la seva última polèmica. L'emèrit va concedir una exclusiva a la revista 'Hola', on es va fotografiar amb les seves filles Cristina i Elena, una cosa que no va agradar a Felipe i Letizia. Se li demanava total discreció. És un dels requisits per tornar a Espanya.

Joan Carles I i la infanta Cristina
Joan Carles I i la infanta Cristina