El terratrèmol de la relació extramatrimonial d'Iñaki Urdangarin amb Ainhoa Armentia ja té conseqüències. 5 dies després de la famosa exclusiva de la revista Lecturas, l'exduc de Palma i la infanta Cristina han hagut de fer un pas endavant en la seva situació i han començat el procés que separa les seves vides de forma oficial. Una decisió lògica tenint en compte com s'han anat precipitant els esdeveniments i l'escàndol i el xivarri mediàtic que ha posat l'univers reial cap per avall.

Aquest cap de setmana el bombardeig al voltant d'Urdangarin i les seves infidelitats no s'ha aturat, ni de bon tros. El programa Viva la Vida ha descobert una amant del 2008: una model russa que vivia a Barcelona. Els espies espanyols van pensar que era una agent del KGB, i per això la van investigar. El resultat? Que era "un embolic" d'Iñaki. El CNI li va explicar la situació a Cristina, que no va voler fer-ne cas. Però vaja, que li posava les banyes ho sabia tota La Zarzuela i rodalia.

iñaki ainhoa la secta

Iñaki Urdangarin i Ainhoa Armentia / La Sexta

La notícia arriba a través d'un comunicat enviat a l'agència EFE per part de les dues parts en conflicte. Un text molt breu però prou concloent: ja no són parella. No s'han divorciat, però se separen i ho expressen de manera pública, que no legal. Això ja arribarà més endavant, si és que no hi ha miracle i acaben reconciliant-se. "La infanta Cristina​ e Iñaki Urdangarin hemos decidido interrumpir nuestra relación matrimonial. El compromiso con nuestros hijos permanece intacto. Dado que es una decisión de ámbito privado, pedimos el máximo respeto a todos los que nos rodean", que recorda aquell famós "cese temporal de la convivencia" d'Elena de Borbó i Jaime de Marichalar, i que va acabar amb el divorci formal al cap d'un temps.

Boda Iñaki Urdangarin con Infanta Cristina GTRES

La boda d'Iñaki Urdangarin amb la Infanta Cristina / GTRES

El comunicat confirma les sospites ben fonamentades de la cronista reial catalana Pilar Eyre, queva advertir el novembre de 2018 que la infanta estava gestionant el divorci en un despatx d'advocats matrimonialista. La infanta volia deixar el marit, Ginebra i Barcelona per tornar a Madrid a viure amb els dos fills petits. "Cristina aún sigue considerando a Urdangarin inocente, aún cree que ha sido un cabeza de turco. Pero al amor lo ha sustituido la compasión, un soporte insuficiente para mantener un matrimonio. La infanta está buscando piso en Madrid. En Madrid Cristina ha florecido de nuevo. Ríe, tiene buena relación con sus hermanos, incluido Felipe, incluida Letizia, y adora a su padre, quien quiere verla lejos de su caso". 

Iñaki Urdangarin y Cristina de Borbón GTRES

Iñaki Urdangarin i Cristina de Borbó / GTRES

Perdre un marit per recuperar un estatus i un llinatge. La jugada fa mal, però potser no tant.