Superem l'equador de novembre i ni rastre de l'oficialitat del divorci de la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin. Fa unes setmanes diverses fonts confirmaven que la firma definitiva s'estamparia aquest mes. De fet, a la infanta Elena se li va escapar en una conversa distesa que el divorci era "imminent". Tanmateix, l'assumpte segueix en stand by.

Iñaki està esperant aquest divorci des del passat 5 de juny, quan Irene va complir la majoria d'edat. A partir de llavors podrien divorciar-se en la privacitat d'un notari, evitant passar pel jutjat i les possibles filtracions que s'haguessin pogut produir. Però l'operació s'està retardant.

Tot OK en l'aspecte monetari

Algunes fonts apunten que el motiu són les discrepàncies que ha generat Iñaki en les seves peticions. Pel que sembla, Urdangarin va escriure unes memòries mentre va ser a la presó en la qual revela alguns secrets d'alguns membres de la casa reial. I hauria exigit quantitats importants per guardar-les amb pany i clau i que mai no siguin publicades. Algunes fonts parlen d'un pagament únic de dos milions d'euros i una pensió vitalícia de 5.000 euros a Espanya i uns altres 45.000 en comptes fora del país.

Iñaki Urdangarin obté la llibertat condicional efe
Iñaki Urdangarin obté la llibertat condicional efe

No obstant això, el que retarda ara el divorci no seria la demanda de diners, que la infanta Cristina, pressionada per Joan Carles I, hauria acceptat. L'emèrit va demanar a la seva filla que no negociés i digués que sí a tot, oferint-se per pagar bona part de la festa.

Entre els detalls que retarden el divorci hi ha uns gravats de Picasso

El que realment retarda la firma és l'apartament de Bidart, que en el seu moment van comprar a mitges, i alguns regals que van rebre quan estaven casats. En el primer, han decidit compartir-lo, però han d'acordar quines dates podran gaudir d'ell cada un d'ells. Però en el segon encara no hi ha acords.

En la llista de regals hi ha molts objectes de valor que han de repartir. Però n'hi ha alguns en els quals no es posen d'acord i els tenen enfrontats. Concretament, uns gravats de Picasso i altres artistes que van rebre quan estaven casats i que tenen un alt valor simbòlic i, sobretot, econòmic.

I hi ha una cosa més: Cristina vol incloure una clàusula que reflecteixi que, si Iñaki es casa, perd la pensió i tots els privilegis acordats. Una condició que l'exjugador d'handbol es nega a acceptar. Té plans amb Ainhoa Armentia i considera que la seva relació amb Cristina, que ja està al seu llit de mort, mai més no reviurà. I opina que no té sentit que se li impedeixi refer la seva vida sentimental.