Cristina de Borbón ha passat dos anys molt difícils a causa del seu divorci d'Iñaki Urdangarin. La parella ha enfrontat una àrdua batalla legal per assolir un acord que fos satisfactori per a ambdues parts, encara que finalment va resultar més beneficiós per a l'exduc de Palma, que s'ha aprofitat de la situació. Urdangarin va ser empresonat per protegir la corona, actuant com un peó de Juan Carlos. Encara que podria haver parlat sobre l'escàndol, ja que no era l'únic implicat, va acceptar un acord de silenci. Es diu que el rei emèrit el va recompensar amb dos milions d'euros com a indemnització i 25.000 euros mensuals, segons Juan Luis Galiacho.

Infanta Cristina
Infanta Cristina

En aquests dos anys, la infanta ha patit molt. Per a ella ha estat una humiliació pública. S'ha sentit traïda, doncs estava molt enamorada del pare dels seus fills i sempre havia apostat per ell. Tanmateix, aquest no ha estat el seu únic gran problema. Cristina ha bregat amb la difícil adolescència d'Irene Urdangarin. La seva filla, amb només 15 anys, ha vist com els seus pares es divorciaven i, sent encara més jove, com el seu pare ingressava a la presó. Aquests esdeveniments han tingut un impacte considerable en la seva vida quotidiana.

La infanta Cristina està preocupada per Irene Urdangarin

Mitjans de comunicació tant nacionals com internacionals, com a 'Monarquia Digital', han informat que Irene Urdangarin no és una estudiant exemplar. Segons aquest portal, amb prou feines va aprovar el batxillerat internacional i va suspendre les proves d'accés a la universitat de Lausana. Per això, no va poder estudiar Administració i Direcció Hotelera com desitjava inicialment, i va haver de participar en un viatge de cooperació, similar al que va fer en el seu moment el seu germà Juan Urdangarin, qui tampoc no va ser un bon estudiant. La infanta Cristina ha obligat la seva filla a mantenir-se ocupada per evitar que es parli negativament d'ella. Sempre ha intentat que els seus fills fossin vistos com els millors, encara que en realitat no sigui així.

Irene Urdangarin europa Press
Irene Urdangarin europa Press

Cristina ja no sap què fer amb Irene, que s'ha convertit en un problema. A curt termini, té la intenció de tornar a Madrid per viure amb Juan Urquijo, de qui es diu està enamorada, segons va revelar la revista 'Hola'. Fa mesos que Cristina coneixia aquesta relació gràcies a la propera relació entre la publicació i els Borbó, i no podia creure-ho. Irene va ser presentada a Urquijo per Victoria Federica, ja que pertany al seu grup d'amics.

Cristina de Borbón vol allunyar Irene, i ara que Juan Carlos ha passat una temporada a Ginebra, pare i filla han discutit seriosament sobre el futur de la jove. La infanta creu que podria ser beneficiós enviar-la a Abu Dhabi per un temps, com va aconseguir Froilán. Tem que a la capital espanyola Irene pugui portar una mala vida. No vol tenir una filla que ni estudiï ni treballi.