Iñaki Urdangarin ja té un peu a presó. El marit de la infanta Cristina ha vist com els pitjors pronòstics s’han complert: el Tribunal Suprem l’ha condemnat a cinc anys i deu mesos. Les poques esperances que tenia d’alliberar-se d’aquest destí sembla que s’han esfumat completament... Un futur immediat dur que començarà molt aviat.

urdangarin efe 2

EFE

Aquest matí mateix ha arribat a Palma per comparèixer davant de l’Audiència Provincial perquè l’entreguin el mandat de presó. Amb la qual cosa sembla que no passarà amb la seva dona el seu aniversari... I és que la Infanta fa avui 53 anys, arribant el primer d’alguns anys que haurà de celebrar sense el seu marit.

Les càmeres d’El Programa de Ana Rosa l’han enxampat a Ginebra sortint de casa seva dirigint-se a la feina. Amb una americana vermella, brusa blanca i bossa negra: entrant ràpid al cotxe, sense dir res ni aixecar massa la vista del terra.

ana rosa infanta cristina  telecinco

Fes clic a la foto per veure el vídeo / Telecinco

En cas de confirmar-se, Urdangarin entrarà a presó en els pròxims dies. Amb això, la primogènita dels emèrits haurà de veure’s trepitjant un centre penitenciari sempre que vulgui visitar el seu marit -amb qui tindrà dret a diversos vis a vis-. Qui li havia de dir a ella...

boda infanta Cristina i  Urdangarin  TVE

TVE

Aquest mes es fan quatre anys dels inicis de l’aïllament de la Infanta, del moment que el rei Felip la va apartar de les activitats oficials i també de les reunions familiars. Des de llavors sembla que l’han tractat com l’ovella negra dels Borbons, exiliant-se i allunyant-se de tots ells. Només cal veure les primeres reaccions de la resta de la família en saber la sentència: els reis Felip i Letícia presidint actes ben alegres i somrients i la infanta Elena menjant llamàntol...

La posició de Cristina ara és molt incòmoda. S’ha dit que ella voldria tornar a Madrid per estar més a prop del seu marit, però el rei Felip no estaria molt a favor... Què acabarà fent? La reina Sofia és la seva principal aliada, però no està clar si podrà intercedir per ella.

reina Sofia i rei Felip  GTRES

GTRES

Durant aquest 53è aniversari, un dels més agredolços que haurà tingut mai, no s’espera que faci cap celebració. Si els dels últims anys ja no han tingut pràcticament repercussió, no seria massa lògic veure-la bufant les espelmes alegrement. Sigui com sigui, arriba a aquesta data conscient que totes les mirades estan centrades en ella més que mai.