Iñaki Urdangarin ingressarà en qualsevol moment a la presó, segons sembla una madrilenya. S'havia especulat que seria una altra més a prop de Portugal ja que es creia que la infanta Cristina aniria a viure més a prop del seu marit engarjolat i agafaria una feina de la fundació de l'Aga Khan a Portugal. Però no serà així. Ella es queda a Ginebra ja que es vol distorsionar el mínim possible la vida dels quatre fills del matrimoni. Seguiran a les escoles suïsses que paga el rei Joan Carles i Urdangarin tria una presó prop de Zarzuela, el lloc on la infanta viurà els dies que vingui a veure el seu marit.

urdangarin palma efe

EFE

La normativa penitenciària permet el vis a vis, és a dir, les trobades sexuals dels interns amb les seves parelles, un dia cada 20. No se sap si el matrimoni farà ús d'aquesta prerrogativa o la líbido no estarà massa encesa en unes circumstàncies així. Però El Mundo revela la freqüència amb que Cristina visitarà el seu home: un dia a la setmana. Com seguirà igual la seva vida ho deu a que "Está educada dentro de una monarquía, por lo que decidió mantener la pose impertérrita con la que se ha enfrentado todos estos años a la prensa". El dia que va baixar la rampa dels jutjats de Palma per declarar semblava que anés a inaugurar una exposició, saludant i somrient. Ara encara es farà més la impertèrrita.

infanta Cristina sentència  GTRES

GTRES

Molt s'ha especulat sobre una eventual depressió de la infanta per tot el cas Nóos, però ara es rebaixa: "No ha tenido depresión, pero sí momentos de tristeza y rabia por los que ha recibido asesoramiento psicológico. Ambos han tenido ayuda de expertos". Una ajuda de psicòlegs no és sobrera. Altra cosa és quan de temps haurà de passar Urdangarin empresonat fins el seu primer permís penitenciari. Serà quan transcorri una quarta part de la seva condemna, per tant als 17 mesos. Al novembre de 2019 podrà sortir de la presó amb permisos però sense poder sortir d'Espanya.

urdangarin cristina noos efe

EFE

L'últim aspecte que queda per revisar és la reincorporació de la infanta en la família del rei. Els reis emèrits serien partidaris que Cristina passés part de l'estiu amb la família a Marivent, a Palma, ja que fa 5 estius que no hi pot anar, des que va esclatar el cas Nóos. Però Letícia mana molt i no vol que es faci la foto maleïda: la dels dos germans Felip i Cristina. La solució serà salomònica: Cristina hi anirà però els dies que els reis no hi siguin. Encara és l'empestada i ni el fet de tenir el marit entre reixes ha suavitzat Letícia i Felip.