Iñaki i Cristina han finalitzat les negociacions per a la seva separació i estan ultimant els detalls per fer públic el final de la seva relació a través d'un comunicat. Aquesta resolució arriba dos anys després que es fes pública la seva separació, la qual va ser desencadenada per la divulgació d'imatges que mostraven a l'exduc de Palma passejant per la platja de Biarritz juntament amb Ainhoa Armentia, el seu col·lega al bufet d'advocats. Inicialment, la seva relació va començar com una amistat entre companys, compartint les seves respectives situacions matrimonials. Tanmateix, van decidir posar fi als seus matrimonis i embarcar-se junts en una nova etapa.

Iñaki Urdangarin i Ainhoa Armentia GTRES
Iñaki Urdangarin i Ainhoa Armentia GTRES

Mentre que l'advocada va poder tancar ràpidament aquest capítol en la seva vida, Iñaki i Cristina han enfrontat dificultats. Les demandes de l'exjugador d'handbol eren massa elevades per ser acceptades immediatament. La infanta, per la seva part, es va sentir ferida i humiliada per la traïció del seu espòs després de més de dues dècades de relació. No obstant això, Iñaki Urdangarin i Cristina han resolt tots els assumptes pendents, i un advocat de confiança està preparant el comunicat que es difondrà en els propers dies. El procés de divorci es durà a terme a Barcelona, i el gendre de Juan Carlos espera iniciar una nova vida de manera completament anònima, evidenciant el seu profund amor per Ainhoa Armentia. Malgrat un inici complicat, Iñaki ha aconseguit reconciliar-se amb els fills de la seva parella, que inicialment no acceptaven la seva presència, però ara comparteixen plans junts, com sortides amb bicicleta.

Juan Carlos fa d'or a Iñaki Urdangarin

S'ha especulat que Iñaki Urdangarin rebrà 5.000 euros al mes de la infanta Cristina, tanmateix, segons informació recent, això és completament inexacte. Segons l'informat per Juan Luis Galiacho en 'El Tancament Digital', l'exduc de Palma percebria 25.000 euros mensuals, a més d'un pagament inicial de dos milions d'euros, del qual ja hauria rebut la primera part, mentre que la segona es faria efectiva després de la firma del divorci. Se suggereix que els 5.000 euros esmentats són únicament per a propòsits fiscals davant d'Hisenda. Segons el mitjà citat anteriorment, la pensió mensual ascendiria als 50.000 euros, dels quals els 5.000 euros representarien un pagament per la seva discreció, però existeixen altres clàusules addicionals.

Iñaki Urdangarin compleix pena. Europa Press
Iñaki Urdangarin compleix pena. Europa Press

"L'afirmació que ara rebrà 5.000 euros al mes és una estratègia d''emblanquiment' davant la Hisenda espanyola. Probablement, aquests diners siguin el que rebi directament a Espanya, mentre que se sumaria una altra quantitat que rebria a l'estranger per part del rei emèrit, que s'encarregaria de realitzar tots els pagaments," publica el portal. Els restants 45.000 euros provindrien de l'estranger, de manera que no serien reportats a Hisenda. Seria Joan Carles I qui s'encarregaria de gestionar tots els pagaments.

Iñaki Urdangarin ara per ara no treballa ni té intencions de fer-ho, ja no necessita diners. S'ha llogat una casa en una urbanització de luxe de Vitòria juntament ambAinhoa Armentia. Els dos s'escapen pràcticament tots els caps de setmana, de vegades fins i tot per Catalunya, on no és gaire ben rebut. Se'ls ha vist als restaurants més exclusius i als hotels de cinc estrelles. Viu com un ric gràcies a Joan Carles I.