Iñaki Urdangarin ha acumulat una considerable fortuna gràcies a la infanta Cristina, segons les declaracions del periodista Juan Luis Galiacho. El director de 'El tancament digital' afirma que l'exduc de Palma va rebre dos milions d'euros com a indemnització per un llibre que una editorial li va proposar d'escriure, però que finalment no va escriure. A més, Urdangarin tindria un salari mensual de 25.000 euros. No obstant això, quan va firmar el divorci amb la filla de Juan Carlos a Barcelona, no es va incloure cap acord econòmic al document. Maica Vasco assenyala que va ser Juan Carlos qui va finançar la nova vida d'Urdangarin i la seva parella, Ainhoa Armentia, i que els acords econòmics es van firmar a Ginebra, mentre que a Espanya només es va formalitzar el divorci. D'aquesta manera, sembla que el pare d'Irene, Juan, Pablo i Miguel no ha rebut oficialment cap diner i subsisteix amb la pensió que reben els expresidiaris.

EuropaPress 4400909 inaki urdangarin surt partit handbol barca contra helvetia anaitasuna 23
EuropaPress 4400909 inaki urdangarin surt partit handbol barca contra helvetia anaitasuna 23

Tanmateix, això sembla no ser cert, segons Maica Vasco, que observa l'estil de vida que Urdangarin ha portat en els últims mesos. A Vitòria, Urdangarin viu com un ciutadà comú, vestint-se en xandall i dinant en restaurants econòmics. Però quan surt del país, el seu estil de vida canvia dràsticament. Per exemple, en la seva recent visita a la seva filla a Cambodja, es va allotjar en un luxós hotel de cinc estrelles amb totes les comoditats.

El pacte al qual ha arribat Iñaki Urdangarin amb Juan Carlos

Aprofitant la seva situació, Urdangarin va acceptar ingressar a presó per protegir la corona, però segons els informes, va amenaçar Juan Carlos de revelar secrets comprometedors si no se li donaven els diners que demanava. Ja ha concedit una entrevista a la revista 'Setmana', la qual cosa va en contra dels termes del seu divorci.

Es diu que Urdangarin rep 5.000 euros al mes de la infanta Cristina. No obstant això, segons les informacions dels últims dos anys proporcionades per Juan Luis Galiacho en 'El Tancament Digital', l'exduc de Palma rebria 25.000 euros mensuals, a més d'un pagament inicial de dos milions d'euros, del qual ja hauria rebut el primer, i el segon es faria efectiu una vegada firmat el divorci. S'especula que els 5.000 euros esmentats només tenen finalitats fiscals davant d'Hisenda, mentre que la pensió real assoliria els 50.000 euros mensuals. Aquests 5.000 euros representarien una paga per mantenir la discreció, encara que hi ha més clàusules en l'acord financer.

"L'afirmació que ara rebrà 5.000 euros al mes és una estratègia d''emblanquiment' davant la Hisenda espanyola. Probablement, aquests diners siguin el que rebi directament a Espanya, mentre que se sumaria una altra quantitat que rebria a l'estranger per part del rei emèrit, que s'encarregaria de realitzar tots els pagaments," publica el portal. Els restants 45.000 euros provindrien de l'estranger, de manera que no serien reportats a Hisenda. Seria Joan Carles I qui s'encarregaria de gestionar tots els pagaments.