Iñaki Urdangarin està decidit a sagnar econòmicament la seva dona, la infanta Cristina. és la venjança per empassar-se el gripau del cas Noos, que no era res més que el cas Joan Carles de comissions no declarades a Hisenda però a més petita escala. Urdangarin va apropiar-se de 6 milions d'euros del Govern balear entre d'altres, una xifra que empal·lideix al costat dels centenars de milions que Joan Carles ha blanquejat a paradisos fiscals. El seu encara sogre té previst tornar de visita a Sanxenxo i no ho pot fer fins que no tapi la boca del seu gendre. El problema no és el divorci sinó el pacte de silenci. Urdangarin ja va acceptar alguna entrevista esportiva, a TV3 o a la COPE, per ensenyar les cartes: pot anar a qualsevol tele, ràdio o diari i concedir l'entrevista que arruïnaria la Corona. I els Borbons han decidit pagar el silenci d'Iñaki. El preu és molt car i va més enllà dels 6 mil euros mensuals que va publicar Pilar Eyre. El programa Cuatro al día puja la xifra, hi afegeix una indemnització milionària i inclou una tercera condició fins ara inèdita.

Cuatro al día, Mediaset
Cuatro al día, Mediaset

El tertulià Juan Luis Galiacho dona les xifres definitives de l'acord de divorci. Urdangarin accepta una pensió de divorci de 25 mil euros mensuals com qualsevol excònjuge que es veu perjudicat en separar-se. Abans se'n deia "pensió d'aliments" però amb una xifra tan alta és més aviat un acord de confidencialitat. Et faig ric de per vida perquè callis. El cònjuge ric, en aquest cas Cristina, ha de compensar la pèrdua d'estatus del seu ex. Per llei excepte si hi va renunciar en capítols matrimonials. ¿Com es quantifica el que costa deixar de ser membre de la Família Reial? Pèrdua de privilegis, de guardaespatlles, d'estatus social. Joan Carles, que és qui paga, ho ha posat negre sobre blanc: 25 mil euros mensuals. El sou d'un alt càrrec de l'Ibex. Cal afegir-hi una indemnització d'un sol cop, no periòdica, que Joan Carles paga en nom de la seva filla per compensar Iñaki el que va callar: 2 milions d'euros

EuropaPress 1641799 ts reduce 128000 euros responsabilidad civil infanta cristina debera pagar (1)
Cristina paga i Iñaki calla, Europa Press

El programa de Mediaset destapa la tercera condició d'Iñaki per signar el divorci i deixar de ser de la família no revelant les intimitats de Zarzuela, les rosa i les delictives. El requisit és que vol que tot consti per escrit, davant de notari en un contracte. No vol cobrar en negre ni en targetes black, l'especialitat de Joan Carles. Sap que la infanta i l'emèrit viuen a l'estranger i no poden ser fiscalitzats per Hisenda però Iñaki ha de declarar a Espanya i per això ho vol tot legal. Els Borbons no podran pagar en sobres ni en negre. Iñaki ha après de la presó que no es pot jugar amb Hisenda: “Urdangarin lo que ha venido a decir es que se ha cansado ya tantos marrones, que ya se ha comido muchos, asegura. Por lo tanto, él quiere que todo lo que se le dé tiene que ser un dinero en ‘A’, es decir que ese dinero conste en documento por escrito, un documento privado, pero que conste exactamente la cantidad que se le aporta legalmente ante posibles investigaciones que pueda tener con Hacienda”.

Joan Carles Cristina GTRES
Joan Carles i Cristina GTRES

L'enginyeria econòmica està planificada: "Juan Carlos de Borbón hará una donación monetaria a Cristina en Suiza, donde ella residdem con la cantidad a ceder a Urdangarin, de forma que ni padre ni hija tengan que declarar sus movimientos bancarios en España. La operación se llevaría a cabo a partir del mes de junio ante un notario en Suiza, donde padre e hija ya se reunieron, con la infanta Elena, a la que sería más difícil recibir una donación de su padre ya que reside fiscalmente en España". Tots suquen de l'emèrit. I els fills de Cristina què hi diuen? Els dos grans, Juan i Pablo, "apoyan a su padre y saben que tiene intenciones de casarse con Ainhoa en cuanto se divorcie de Cristina. Y la pequeña, Irene, desea volver a España y dejar su vida en Ginebra para vivir con su padre, cosa que Cristina no quiere que suceda". Cristina sola, banyuda i pagant la festa.