La tranquil·la façana dels prínceps de Gal·les es veu sacsejada per una revelació sorprenent: Kate Middleton no volia que el seu primer fill es digués George. Així ho ha afirmat la reconeguda experta en noblesa, Katie Nicholl, en una entrevista exclusiva amb 'The Mirror'. Darrere d'aquesta elecció aparentment consensuada s'amaga una història de desacords, apostes i una decisió a l'atzar que involucra, res més i res menys, que al gos de la parella.

Tot semblava idíl·lic el 22 de juliol de 2013 quan els ara prínceps de Gal·les van anunciar que el seu primogènit es diria George Alexander Louis. Tanmateix, Nicholl ha destapat que el nom de George no era entre els favorits de Kate Middleton. La llavors duquessa de Cambridge tenia un clar favorit: Alexander, un nom grec que significa "defensor dels homes".

Malgrat no conèixer el sexe del nadó fins al seu naixement, Kate estava decidida a anomenar Alexander al seu fill si era home. Però aquesta opció no convencia Guillem, que preferia noms més tradicionals dins de la Família Reial britànica. Entre els seus favorits es trobava George, un nom carregat d'història real i llegat monàrquic. Així, la parella real es va veure embolicada en un desacord que va posar a prova la seva relació.

Lupo, el gos que va decidir el futur del príncep hereu

La disputa pel nom del primogènit no podia prolongar-se indefinidament, i va ser llavors quan Guillem va proposar una solució insòlita. Segons les informacions revelades, els prínceps van decidir sotmetre l'elecció a una espècie d'elecció a l'atzar. Lupo, el fidel gos de la parella, seria l'encarregat de decidir el nom del futur rei d'Anglaterra. El procés va ser tan curiós com revelador: Guillem i Kate van escriure els noms en trossos de paper i els van escampar per terra, deixant que Lupo elegís un d'ells. El gos, sense saber la magnitud de la seva decisió, es va inclinar pel paper que deia "George". D'aquesta manera, el petit príncep va ser batejat com a George, encara que Kate va insistir que Alexander figurés com a segon nom. El resultat final va ser George Alexander Louis.

Tradició vs desig personal: la constant batalla en la reialesa britànica

Aquesta no va ser l'única vegada que els noms dels fills dels prínceps de Gal·les van causar controvèrsia. Quan Kate va quedar embarassada per segona vegada i es va saber que era una nena, la parella va tenir més clar el nom. La petita va néixer el 2 de maig de 2015 i va ser nomenada Charlotte Elizabeth Diana, en un clar homenatge a la reina Isabel II i a la morta Lady Di. El tercer fill de la parella va néixer el 23 d'abril de 2018 i va ser nomenat Louis Arthur Charles en honor a Lord Mountbatten. Aquest nom reflecteix una harmoniosa combinació entre les preferències personals de Kate, que tenia predilecció pel nom d'Arthur, i els desitjos tradicionals de Guillem.

En definitiva, els noms dels fills dels prínceps de Gal·les no són meres etiquetes, sinó el resultat d'una sèrie de decisions carregades de significat, tradició i, en ocasions, l'atzar més inesperat. Qui diria que Lupo, el gos de la parella, tindria un paper tan crucial en la història de la monarquia britànica? Una revelació que sens dubte ha deixat al món bocabadat.