Per molt paperot que facin a palau, per molt que amb els anys s'hagi anat acostumant, és indiscutible que la reina Letícia, a Zarzuela, es troba durmiendo con su enemigo. No suporta els Borbons i els Borbons no la suporten a ella. Però des de les dues bandes semblen haver adoptat un pacte de no agressió, com l'acudit aquell del dentista i el pacient.

elena cristina leticia gtres
Letícia i les seves cunyades Elena i Cristina / GTRES
Letizia Felipe Juan Carlos Sofía GTRES
Letícia, Felip, Joan Carles i Sofia / GTRES

L'asturiana detesta especialment el seu sogre Joan Carles, però a les seves cunyades tampoc les vol veure ni en pintura. Com la Ventafocs i les seves germanastres Griselda i Anastasia. La nul·la relació entre elles tres és més que evident. Amb la petita, Cristina, no es poden ni veure des que va esclatar el cas Nóos. Letícia considera que qualsevol cosa que l'associï amb aquella branca de la família no fa sinó malmetre la imatge de la monarquia espanyola, per això l'evita a tota costa. Però ara sembla que Cristina està fent gestos, no sabem si de cara a la galeria o no, que van en la direcció contrària al que vol Letícia.

Letizia y Cristina EFE
Letícia i Cristina EFE

I és que mentre Letícia vol tenir el més mínim contacte, tant ella com el seu marit Felip, la infanta Cristina està fent el contrari, acostar-se al seu germà, cosa que no agrada gens ni mica a Letícia, però que no hi pot fer res per evitar-ho. Expliquen a Monarquía Confidencial que darrerament el seu entorn la veu "más simpática, alegre y cercana: más ‘suelta’". Un deixar-se anar que ha desembocat en complicitats amb la seva jove, la nòvia del seu fill Pablo, en alegria indissimulada després d'haver-se tret el pes del damunt un cop divorciada d'Iñaki Urdangarin (“Era una cuenta pendiente que no le permitía avanzar tranquila en su día a día”) o en un acostament al rei i a la institució (“Felipe VI no podía permitir que su hermana, ni ningún otro miembro de la familia, dañasen a la Corona. Lo mismo se aplicó con don Juan Carlos en 2020 cuando se mudó a Abu Dabi”).

cristina felipe letizia
Cristina, Elena, Letícia i Felip

Ara sembla que las aguas vuelven a su cauce, un retorn a la normalitat. Recorden al citat mitjà que la infanta s'ha deixat veure amb la seva mare, Sofia, i la seva tieta, Irene, a la processó del Cristo de los Alabarderos de Divendres Sant a Madrid. "Un gesto de cierta ‘normalidad’ que va a servir también para reconstruir un poco más la relación con Felipe VI", recordant també que "el rey no faltó a la comida familiar que organizó la reina Sofía en Zarzuela con motivo de su 85 cumpleaños, que se convirtió en una nueva oportunidad para que el rey y sus hermanas fueran superando distancias. Algo que está yendo a más"... L'intent de rebaixar la tensió i la distància entre germans va a més, al mateix temps que això augmenta la voluntat de la reina de tenir les seves cunyades ben lluny. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!