Mentre l'Aquarius és rumb a València escortat per la Marina italiana, el rei Felip ha posat rumb cap a l’ordre de San Hermenegildo per presidir una desfilada en la qual ha representat el seu paper formal i trempat d'aquí no ha passat res.

rei felip militar casa reial 2

@CasaReal

Tot en ordre. Espanya és al punt de mira, en positiu, de tota Europa, però no pel bon paper de la seva monarquia. Al contrari, Urdangarín serà el primer membre de la Família Reial a la garjola, si la cosa no canvia molt. I la infanta Cristina la primera filla d'un rei que haurà d'anar a fer vis a visos. El diputat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha provocat en les darreres hores un autèntic incendi a les xarxes amb la publicació d'un irònic i sagnant tuit cap al monarca.

tarda rufian erc mocio censura efe

Efe

Acompanyant l'escrit amb una foto on hi apareix Felip en una immensa sala, el Saló del Tron del Palau Reial de Madrid, una imatge del discurs de Nadal de fa tres anys. El missatge?: "Pues mételos en tu casa", un clar retret al paper de la monarquia espanyola, netejant-se les mans sobre la qüestió i seguint amb les seves inauguracions i agenda del dia a dia. 

Un missatge que ha estat respost a parts iguals pels usuaris més borbònics i pels que la unitat d'Espanya i dels seus símbols és sagrada i pels que han aplaudit amb les orelles, expressió que se li ha sentit en més d'una ocasió al diputat d'Esquerra: