L'escàndol del príncep Andrew quan es va ajuntar amb el monstre de Jeffrey Epstein ja va esquitxar la reputació de Carles III d'Anglaterra i ara el rei no està disposat que torni a passar el mateix. Sa Majestat està afligit i molt sorprès pel que li ha arribat en les últimes hores i ha pres una decisió dràstica i sense precedents a fi que la Royal Family no es vegi perjudicada. La qüestió és que la Família Reial anglesa té una sèrie d'ambaixadors repartits pel país. Artistes, figures conegudes, actors, cantants, dramaturgs... i presentadors de televisió. Parlarem del que ha passat amb un d'ells, Phillip Schofield.

Carles III amb Phillip Schofield Pool
Carles III amb Phillip Schofield Pool

Schofield, tanmateix, no és un presentador a l'ús, sinó un dels més prestigiosos i coneguts del Regne Unit. En territori british és un emblema de primer ordre. Mentre aquí tenim programes com el Tot Es Mou, El Programa de Ana Rosa o Espejo Público, els ciutadans d'Anglaterra tenen al comandament de la televisió l'opció de posar la cadena que emet This Morning, un magazín matinal presentat per Philip Schofield. Tanmateix, això ja no serà així: i és que el conductor del programa ha estat fulminat de This Morning després d'admetre que va mantenir una aventura amb un jove col·lega i que va mentir per encobrir-la.

Peter Schofield ITV
Peter Schofield ITV

Mol,t molt fort això, i més tractant-se d'un presentador que portava des de l'any 1988 vinculat a la cadena d'emissió. Va ser fa 35 anys quan ITV el va contractar i, fins ara, no s'ha desvinculat —encara que forçosament— de la cadena. Però aquest adeu de la cadena no ha estat l'únic per a ell... Doncs el rei Carles III, que posseeix la Prince's Trust —la seva principal organització benèfica i que compta (ara comptava) amb ambaixadors com Schofield—, ha prescindit d'ell. No vol que el relacionin amb aquest escàndol sexual del presentador i és per això que ha decidit apartar-se d'ell: "en vista de les recents declaracions de Phillip, hem acordat amb ell que ja no és apropiat treballar junts".

Phillip Schofield Twitter
Phillip Schofield Twitter

El comunicat íntegre

Després d'unes quantes setmanes en què els mitjans, especialment els tabloides, alimentaven la rumorologia, sortia el protagonista en qüestió amb un comunicat que deia això: "Faig aquesta declaració a través del Daily Mail, amb qui ja m'he disculpat personalment per haver enganyat, a través del meu advocat, a qui també vaig enganyar, sobre una història que volien escriure sobre mi fa uns dies. El primer que vull dir és: 'Sento profundament haver-los mentit a ells i a molts altres sobre una relació que vaig tenir amb algú que treballava a This Morning. Vaig tenir una relació consentida amb un col·lega més jove. Contràriament al que s'ha especulat, encara que vaig conèixer aquest home quan era un adolescent i em va demanar que l'ajudés a entrar a la televisió, no va ser fins que va començar a treballar en el programa quan es va convertir en alguna cosa més que una simple amistat. Aquesta relació va ser imprudent, però no il·legal. Ara ha acabat". Carles III segur que està molt decebut.