La infanta Elena s'enfronta a nous desafiaments a causa dels comportaments dels seus fills, que li generen constants preocupacions. Recentment, s'ha assabentat, igual com la resta del públic, que la seva filla Victoria Federica ha firmat un contracte amb la productora de Pablo Motos per participar en la pròxima temporada del programa 'El Desafiament'. Els enregistraments d'aquest xou començaran a l'abril i s'estendran fins a finals de juny. Aquesta decisió de la seva filla no és del grat de la infanta Elena, qui sempre ha intentat mantenir la seva família allunyada dels focus mediàtics i en un perfil discret. Tanmateix, els problemes més grans provenen del seu fill Froilán.

Froilán ha estat vivint a Abu Dhabi durant l'últim any. El seu trasllat a aquesta ciutat va ser facilitat pel seu avi, el rei Joan Carles, que es va oferir a cuidar-se del seu net després que aquest es veiés embolicat en diversos incidents a Espanya que el van posar en el centre d'atenció mediàtica. Juan Carlos es va encarregar d'assegurar que Froilán tingués un apartament de luxe i una ocupació ben remunerada, amb l'esperança que una vida estable i còmoda l'ajudaria a centrar-se i evitar problemes al seu país natal. Encara que s'esperava que Froilán tornés a Espanya després d'uns mesos, la seva estança a Abu Dhabi s'ha prolongat, en part perquè la Casa Reial considera que el seu comportament no ha millorat prou com per permetre-li tornar sense causar nous conflictes.

Froilán Elena Victoria Federica GTRES
Froilán Elena Victoria Federica GTRES

Froilán va ser contractat com a becari en ADNOC, una companyia petroliera vinculada a un dels amics propers de Juan Carlos a l'Aràbia. Durant el seu temps allà, Froilán guanyava 7.000 euros mensuals. Tanmateix, el seu acompliment laboral va deixar molt a desitjar, la qual cosa va resultar en el seu acomiadament. El seu contracte no va ser renovat, i l'empresa no va quedar satisfeta amb el seu treball. Després del final del seu contracte, Froilán va tornar breument a Madrid per passar temps amb la seva família, però ara es troba novament buscant feina, presumiblement a Abu Dhabi, ja que no té cap altra opció viable.

Froilán vol tornar a Espanya, però no té feina

Segons algunes fonts, els problemes en el treball de Froilán van ser els habituals. Es reporta que rares vegades complia amb les seves hores laborals completes, solia anar-se'n abans de temps, el seu rendiment era baix, i amb freqüència era reprès per la seva impuntualitat. Aquestes faltes es devien que solia sortir de festa amb amics i companys la nit anterior, la qual cosa afectava el seu acompliment laboral. En resum, Froilán no aportava gens significatiu al seu lloc i només havia estat contractat a causa d'un deute de favor que el xeic tenia amb Juan Carlos, no per les seves habilitats, que eren insuficients.

Froilán EP
Froilán EP

Aquesta situació ha estat un altre motiu de preocupació per a la infanta Elena, que continua bregant amb les conseqüències dels comportaments problemàtics dels seus fills. Froilán ha deixat clar que vol tornar a Madrid, però mentre no sàpiga comportar-se i trobi una feina no el deixaran tornar. I sembla que cap empresa espanyola no vol contractar-lo a causa de la seva imatge, molt males referències, ni sent un favor Juan Carlos.