El tarambana més gran dins dels Borbons, el rei Joan Carles, està disposat a viure el que li quedi dilapidant la seva fortuna abans no l'heretin els seus fills i nets quan se'n vagi a l'altre barri. Per això ha decidit canviar de barri, de ciutat i de país, perquè pobret, està fart del seu retir daurat a Abu Dhabi. Es veu que l'emèrit no en té prou amb la seva vida de luxe al país àrab i vol tornar. Sap que a Espanya ho té magre, el seu fill Felip i la seva jove Letícia no el volen tenir a prop ni en pintura, per això es quedarà a mig camí. Tal i com ha revelat recentment Telecinco, Joan Carles, als seus 86 anys, ha decidit posar el punt i final a la seva estada de gairebé 4 anys als Emirats Àrabs i posar rumb, com a bon evasor fiscal, cap a un paradís en la matèria: Suïssa. L'excusa: estar més a prop de la seva filla Cristina, que viu a Ginebra. I de passada, estarà a prop dels seus 1800 milions d'euros en dipòsits bancaris.

joan carles froilan GTRES
Joan Carles i Froilán / GTRES

La decisió té una derivada, un efecte colateral que ha esclatat als morros de l'altre tarambana per excel·lència de la família, l'altra ovella negra de diferent generació, el net de la criatura, Felipe Juan Froilán de Todos los Antros. Felipe, o Pipe, com li agrada que li diguin, se sent com peix fora de l'aigua a Abu Dhabi ja amb el seu avi, així que imaginin què li passa pel cap davant la possibilitat que es quedi allà sol sense el iaio. Segons explica Monarquía Confidencial, el noi està preocupat, abatut i podria "estar en apuros" després de la decisió de Joan Carles. Per què? Perquè està fins el gorro. Fonts de l'entorn reial han confessat que el trasllat de l'emèrit "puede ser trascendental para argumentar ante su madre un regreso inminente a España". 

elena froilan gtres
Elena i Froilán / GTRES

Fa unes setmanes el nini Borbó es va quedar sense feina, després d'acabar el seu contracte amb una petroliera nacional àrab on s'estava especialitzant en relacions institucionals. Froilán se sent sol, "no se ha adaptado a la vida en el emirato" i no sap què fer per tornar quan abans a Madrid. JC està tirant d'agenda perquè col·loquin al net on sigui, però la possibilitat no li barrufa al fill de la infanta Elena. D'una banda, perquè això de treballar li llepa un peu. De l'altra, perquè això significaria posposar encara més el seu retorn. Explica el citat mitjà que s'han produït "numerosos desencuentros con la infanta Elena por desear volver a Madrid. Froilán se quedaría solo en Abu Dabi, algo que ni el mismo contempla. No encuentra su sitio. No acaba de encajar en aquel país. Su vida allí se reduce a trabajar y a pocos planes de ocio. Por eso, cuando regresa a España se desata”... I si una cosa li agrada al nebot de Felip és desatarse, no fotre l'ou i anar de festa en festa, sortir d'afters i seguir amb la seva vida de il dolce far niente.

Froilan bandera españa Semana
Froilán 

"Felipe Juan Froilán se declara bastante saturado de la vida en Emiratos Árabes. Sigue sin congeniar del todo con esa cultura, y no acaba de formar allí un grupo de amigos a su gusto"... Fins quan estarà disposat a aguantar Froilán? 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!