Frederic X de Dinamarca està suant i de valent aquest 20 de maig de 2024. En principi, cap escàndol a la vista, cap rumor o informació que torni a posar en dubte la credibilitat, reial o matrimonial, de l'amic especial i casat de Genoveva Casanova. No, el motiu és un altre, i molt més saludable. Una afició esportiva, compartida amb la presumpta amant mexicana, però que en una jornada com aquesta és el gran esdeveniment nacional del país: la Royal Run. 5 ciutats celebren curses d'1,6, 5 i 10 quilòmetres, amb un total de 95.000 inscrits. Els royals, amb el flamant rei encapçalant la representació de palau, sempre s'impliquen en la iniciativa. Frederic X ja ha començat la primera de les tres proves en les quals pren part, la més curta, a la localitat de Fredericia. No coincidirà amb la seva dona, Mary Donaldson, que correrà després de dinar a Kalundborg, ben lluny del seu marit. Estrany, oi?

L'aparició del rei entre la multitud d'atletes, després d'arribar en vaixell de la visita d'estat a Oslo, ens ha permès observar un detall curiós a la seva indumentària. En Frederic sempre amaga coses, de la més enrajoladora a altres més trivials, però que cal mantenir ocultes perquè la seva condició de royal obliga. I molt més avui en dia, coronat com a sobirà de la corona més antiga d'Europa, que s'ha adonat que no pot anar mostrant segons quines intimitats. Ja va muntar un bon enrenou quan, durant la seva proclamació solemne al palau d'Amalienborg, lluïa una polsereta sota l'uniforme de gala. Es veia quan aixecava els braços per saludar els súbdits, entre plors i la mirada d'una Mary que passaria comptes amb l'escena del petó. Aquella anella recordava a la Genoveva. Què coi, és la mateixa que ella va lluir en moltes ocasions. Caçat.

Federico Mary pulsera GTRES
Frederic X amb la polsera a la coronació, al costat de la reina Mary / GTRES

Tanmateix, no es tracta de qüestions sentimentals el detall que Frederic X ha tapat estratègicament durant aquesta jornada esportiva. Senzillament, parlem d'un tema de correcció, d'imatge, de solemnitat. Un rei amb tatuatges és un rei estrany. En porta dos, un de petit amb la inscripció "pingu" en un braç, el seu malnom, i un altre de molt més gran a la cama dreta: un tauró situat en el bessó. Per impedir que quedi a la vista, duu mitjons compressors que li arriben al genoll, estiradíssims. Quin significat té aquesta bèstia marina? Records de joventut. 

Tots dos tatuatges remeten al mateix, a l'època de l'aleshores príncep al cos de bussos de la Marina Reial, els coneguts com a Frogmen. Llegim al diari Billed-Bladet que es tracta d'una unitat d'elit dedicada a l'assalt d'embarcacions i operacions antiterroristes. Allà va passar un temps de la seva formació, confraternitzant amb els seus membres de manera especial. Les vivències d'aquella etapa el van portar a la llitera, l'agulla i la tinta, esculpint el símbol del regiment a la seva pell. Ara, però, ja no té edat i ni rang per anar pel món ensenyant tatus. És hora de madurar. Deu ser això.

Fderico Mary tatu GTRES
Frederic X a la platja amb Mary / GTRES
Fderico tatu GTRES
El tatuatge de Frederic X  / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!