Pablo Urdangarin diu adeu al Barça i ho fa com va arribar, d'amagatotis, sense pena ni glòria, d'amagat perquè tots dos tenien una certa vergonya d'unir-se. Casa Reial no veia bé que un dels seus membres, el millor dels nebots del rei, lluís la senyera a la samarreta, cantés l'himne en català i exhibís pancartes de No a la guerra quan el seu tiet per part de mare és el Cap de l'Exèrcit. Un club indepe no casa amb un membre de la reialesa. Joan Laporta mai es va fotografiar amb el jugador d'handbol ni es va donar massa peixet a la seva presència en el Barça B. Ni els dies que va jugar amb el primer equip. Una relació d'interès, basada en suposades amistats del seu pare Iñaki al club, i que acaba a Aranda de Duero, Burgos, amb un partit sense gràcia del Barça B i amb un Pablo que ja ha signat amb el Granollers. Mal final.

EuropaPress 5230677 pablo urdangarin ultimo partido jugador barcelona balonmano 27 mayo 2023 (1)¡
 
Pablo EP
Pablo últim partit amb el Barça, EP

Pablo entre anuncis de vedella gallega i d'una ebenisteria a Aranda de Duero. Semblava que en ser a prop de Vitòria hi aniria algun Urdangarin a donar-li suport: ni el pare ni la madrastra van anar al seu últim partit amb la samarreta blau-gran. Pablo sua, marca i plega, trist adeu a Can Barça. Sense pena ni glòria. No s'han fet oficials les raons del seu mal final i EN Blau s'ha posat en contacte amb el club que confirma que ells no el van fer fora, i la versió oficial és que va ser el nano que tenia més ambició que jugar al B i volia ser a la Lliga Asobal. El Barça diu: "Pablo Urdangarin marxa per raons esportives, com altres jugadors que busquen minuts a altres llocs". Però la decisió de deixar voluntàriament  el millor club d'handbol d'Europa no s'explica sense una foto antimonàrquica que va protagonitzar Pablo. Casa Reial no vol més senyeres, himnes ni pancartes. Aquesta foto amb el club va matar Pablo. El rei va dir prou:

EuropaPress 4292088 pablo urdangarin palau blaugrana celebrar 50 aniversario handbol 05 marzo

EuropaPress 4292087 pablo urdangarin palau blaugrana celebrar 50 aniversario handbol 05 marzo

pablo urdagarin detalle EP

Pablo Urdangarin, amb posat seriós, EP

Pablo Urdangarin va posar la cara a un cartell gegantí de lletres grogues sobre fons negre: STOP WAR. Va ser pel partit més especial de la secció d'handbol del Barça, el del 50è aniversari de l'handbol al Palau. S'oposava a la invasió Ucraïna i exigia aturar la guerra.  Pablo posicionat políticament. A primer fila i subjectant la pancarta, res d'amagar-se al darrere. Valent Pablo, i sentenciat per Zarzuela. Són fotos que cap altre mitjà no va publicar. Només EN Blau. Pablo Urdangarin Borbó, cinquè en la línia successòria d'Elionor entre la infanta i els seus cosins. Va després de Sofia, Froilán, Victoria i Juan. Pablo l'anti-exèrcit.

Pasblo Urdangarin adios Barça GTRES
Pablo Urdangarin adeu al Barça, Aranda de Duero GTRES

Únic Borbó que amb 22 anys s'ha atrevit a tant, amb personalitat. És el primer que treballa, i l'únic. Victoria Federica i Froilán són dropos i partidaris de Vox. Pablo antibel·licista i oposat a la guerra mentre el rei Felip VI  dirigeix l'Exèrcit. I clar, Felip va dir prou. Prefereix un nebot de Vox, Froilán, que un de Podemos. Aquesta ira a Zarzuela explica millor l'estranya decisió de Pablo de marxar voluntàriament del Barça a Granollers. Pablo al Vallès Oriental, sense senyeres, fotos ni pancartes. Desapercebut.