Arriba un nou any i sembla que les aigües es calmen a la monarquia de Dinamarca. Però com diu el refrany... No és or tot el que resplendeix. Es tracta, en principi, d'un miratge: encara que amb la nova foto de família de la Casa Reial Margarida II vulgui demostrar unió, fortalesa i família, res no està més lluny de la realitat. L'única certesa és que Margarida ha passat la primera ronda del Nadal a casa amb la seva germana Beneta, mentre que Frederic, Joaquim i les seves respectives esposes han passat les festes a dos enclavaments diferents. A milers de quilòmetres. Lluny.

Tanmateix, la notícia d'avui és la nova foto de família, que en principi es va dur a terme el dia del Jubileu de la Reina perquè, com diem, ara mateix estan molt disgregats els cinc pel planeta Terra. En aquesta instantània que ha penjat el compte d'Instagram de la corona danesa al seu perfil apareixen somrient Margarida, Frederic i Mary, mentre que apareixen amb un semblant més seriós Marie i Joaquim. Una foto a palau, amb llums daurats i que està enllaçada a una altra instantània que crida l'atenció. En ella es veu només a Margarida al costat dels futurs reis de Dinamarca, és a dir, el príncep hereu Frederic -el qual és el seu preferit- i la princesa Marie de Dinamarca. No hi ha constància que Sa Majestat La Reina s'hagi fotografiat també tot sol amb el seu altre fill i la seva altra nora.

Margarida, Federico i Mary de Dinamarca IG
Margarida, Frederic i Mary de Dinamarca IG

Una imatge val més que mil paraules

Presa aquesta imatge pel fotògraf Per Morten Abrahamsen, cal analitzar-la bé. En ambdues fotos, surt Frederic assegut amb la seva mare, en un gest inequívoc de què ell i només ell és l'hereu al tron del menor dels països d'Escandinàvia. Un altre detall que (no) s'ha vist és la no-aparició de Cristian, el que ara seria el tercer en la línia de successió i que es convertiria automàticament en rei en el cas que morissin Margarida i els seus dos fills. Cristian, fet ja un tros d'home, no apareix a cap de les fotos, segurament per no tirar més llenya al foc a l'assumpte. Perquè, recordem, Margarida va desposseir quatre dels seus nets dels títols de príncep. A Cristian no perquè és el fill del príncep hereu. És el seu net preferit.

Cristian de Dinamarca
Cristian de Dinamarca

Encara està a temps de revocar la seva decisió

Margarida II de Dinamarca encara pot fer marxa enrere de la seva decisió d'espoli dels seus nets Henrik, Atena, Fèlix i Nicolàs. Ells quatre són a només dos dies i menys de 7 hores de passar de ser prínceps a rebre un simple tractament de comtes o comtesses de Monpezat, un títol que van heretar del seu avi patern l'abril de l'any 2008 i van deixar d'utilitzar per culpa del tractament que rebien com a Alteses Reials. Quina decisió prendrà Margarida? Es farà enrere a l'últim minut o farà que els seus nets comencin el 2023 amb un títol menys en el seu historial? Tot sigui pel bé de la monarquia.

Joaquín, Marie i els quatre prínceps desposseïts|espoliats - GTRES
Joaquim, Marie i els quatre prínceps desposseïts - GTRES