TV3 ha perdut la recança a parlar de la Família Reial i ara els seus programes polítics, és a dir tots, tracten dels Borbons com un element més de l'actualitat: Els matins, Tot es mou, Està passant i Preguntes freqüents. L'únic setmanal té més temps per empescar-se entrevistes. Ara que el focus està en Joan Carles, el més català del rei emèrit és el seu fill empordanès. Laura Rosel va anar fins a La Bisbal de l'Empordà on viu l'home que diu ser fill extramatrimonial (abans dit il·legítim) del rei: "Sí, jo lamentablement soc fill de Joan Carles".

albert sola tv3

TV3

Se li assembla moltíssim físicament però la justícia espanyola va desestimar la demanda de paternitat. Si es fessin les proves d'ADN i resultés ser fill del rei, Felip VI perdria la Corona ja que la Constitució obliga a que el successor de Joan Carles sigui el fill varó més gran, i Albert Solà, el nom i cognom que li van donar els pares adoptius, va néixer a Barcelona fa 62 anys. Ell seria el rei Albert.

fill català del rei joan carles gtres

discurs nadal joan carles gtres

GTRES

La gestualitat, els ulls, el nas... tot recorda els discursos del seu (possible) pare biològic per Nadal. Sentir-lo parlar en català a prime time era tota una novetat i el FAQs va apuntar-se el tanto liderant la nit amb un boníssim 20,6%. L'entrevista va ser una petita joia humana: "El meu pare ha abusat, ha usat la Corona per benefici propi. Ha fet coses, però ha tirat massa per ell. Els seus rotllos de dones i amants... Li vaig escriure una carta on li deia que era un malalt de poder i un avariciós. Què poden esperar els espanyols d'un rei si no reconeix el seu fill".

Reconeix que no s'assembla gens al seu "germà" Felip VI, que és més Grècia que Borbó, però és clavat a Joan Carles: "La gent que el coneix em diu que soc molt semblant, campetxano, bromista..." i FAQs li pregunta si li agradaria ser rei: "No, jo soc una persona de a pie, no he sigut educat per això, he vist el patiment de pagès, no encaixaria".  L'home no té una entrevista a plató però va fer de cambrer a Rosel servint-li un entrepà coronat per un tros de pa bimbo anomenat "el monarca", com coneixen el sr. Solà al seu poble.

fill joan carles faqs tv3

TV3

La seva franquesa, humilitat i manca d'ínfules va guanyar-se l'audiència. Accent de poble, aspecte de bona persona i directe. Sobta sentir una persona normal referint-se al cap d'Estat anterior com el meu pare: "El meu pare va dir que li agradaria ser el rei de la república". Si el jutjat de Madrid acceptés les proves d'ADN i Albert Solà fos rei d'Espanya, molts abandonarien l'independentisme per cridar 'visca el rei Albert'.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat