Letizia ha despertat la gelosia a Felipe, i no era una persona precisament gelosa, més aviat era una característica de la reina. La monarca li va demanar al seu marit que mai no li enganyés, finalment ha succeït al revés. Segons Jaime del Burgo, que ha trencat el seu silenci després de més de cinc anys desaparegut, la reina hauria estat infidel al rei amb ell durant diversos anys. Una suposada infidelitat que es va descobrir el 2013, i des d'aleshores el fill de Juan Carlos hauria perdut tota confiança en la mare de les seves filles. El rei és una persona molt seriosa i responsable, si hi ha una cosa que mai no perdonaria a algú és la mentida. No tolera sentir-se enganyat. Pot perdonar qualsevol cosa, és un home de mentalitat molt oberta, però mai no tolera la falta de confiança i sinceritat. Es va sentir molt dolgut.

Felipe Letizia Puig GTRES
Felipe Letizia Puig GTRES

Felipe i Letizia van estar a un pas d'anunciar el seu divorci. Tots els mitjans de comunicació tenien la notícia preparada, però finalment no va succeir. Seria un gran escàndol per a la corona, així que van decidir seguir els passos de Juan Carlos i Sofia, el cessament de la convivència. En els actes institucionals junts, i de portes per a dins separats, cadascú fa la seva vida. De fet, dormen en habitacions separades.

Les declaracions de Jaime del Burgo han fet efecte en el matrimoni i aquesta era la intenció real. L'advocat vol destrossar als Borbó i eliminar-los de la corona. Es considera monàrquic però no borbònic.

Letizia Felipe premis princesa d'asturias
Letizia Felipe premis princesa d'asturias

Felipe no perdona una mentida

Des que Felipe va investigar a Letizia i va descobrir la famosa infidelitat, el rei no es fio mai més d'ella i va començar a vigilar cada un dels seus moviments. Cada vegada li era més complicat tenir intimitat. Se sentia presa.

De fet, en els últims anys, Felipe ha estat al corrent de totes les relacions de Letizia amb les seves amistats. Fins i tot va canviar a l'entrenador personal de la reina, veia entre ells massa complicitat.

Letizia s'ha envoltat sempre de dones al seu equip d'assessors. Això dona que pensar que Felipe hauria prohibit a la seva dona tenir homes al seu equip.

La relació de Felipe i Letizia estaria marcada per les desconfiances i sospites. L'intent de la Casa Reial de silenciar possibles revelacions i la vigilància constant sobre Letizia il·lustren la gravetat de la situació. L'estabilitat de la monarquia està en joc.