Aquest dissabte s'ha donat a conèixer la tràgica notícia de la mort de Fernando Gómez-Acebo i Borbó, a la prematura edat de 49 anys. La notícia, com no podia ser de cap altra forma, ha sumit la família reial espanyola en un profund dolor.

Fernando, anomenat afectuosament 'Coco', era part d'una il·lustre família de l'aristocràcia econòmica, amb vincles estrets amb la reialesa espanyola. Gómez-Grèvol i Borbó era fill de la infanta María Pilar de Borbón, germana del rei Joan Carles I, i Luis Gómez-Acebo. I també germà de María Fátima Simoneta (1968), Juan Filiberto Nicolás (1969), Bruno (1971), Luis Beltrán (1973) i Fernando Humberto (1974). A més, deixa vídua a la multimilionària grega Nadia Halamandari, així com deixa un fill de vuit anys, Juan Nicolás.

Felip VI va de matinada a l'hospital després de la mort de Fernando Gómez-Acebo i Borbó

La seva partida sobtada, als 49 anys d'edat, deixa un buit impossible d'omplir per a aquells que el van conèixer i van estimar. Malgrat la seva lluita contra una insuficiència respiratòria crònica, la seva mort ha estat un cop devastador per als seus éssers estimats.

fernando gomez grèvol GTRES
fernando gomez grèvol GTRES

Aquest divendres a Madrid, la penombra de la nit va acollir el plor solitari de Felip VI, que va anar a l'hospital tan aviat com es va assabentar de la mort del seu cosí. Sumit en una profunda tristesa, va acudir sol al lloc. Uns moments molt durs en els quals, a falta del seu pare, Joan Carles I, establert a Abu Dhabi, tindrà el suport de la seva mare, la reina Sofia.

Ni rastre de la reina Letícia

Mentrestant, el cos de Fernando serà vetllat aquest dissabte al tanatori de Tres Cantos, Madrid, on familiars i amics tindran l'oportunitat d'acomiadar-se i retre homenatge al mort. Aquest lloc es convertirà en un espai de trobada i consol per a aquells que comparteixen el dolor per la seva pèrdua.

De qui Felip no ha tingut el consol és de la seva esposa, la reina Letícia, que no va anar a l'hospital, ni tampoc se l'espera al tanatori aquest dissabte. La consort, com sol fer gairebé cada cap de setmana en els últims mesos, el passarà fora del Pavelló del Príncep. De moment es desconeix si anirà a la missa-funeral que se celebrarà pròximament i l'horari de la qual està per confirmar. Cal veure si la casa reial força la seva presència. La seva decisió sobre la seva participació podria ser crucial per calmar les tensions i demostrar unitat enmig de l'adversitat.