El matrimoni real entre Felip i Letícia sembla haver entrat en una profunda crisi, caracteritzada per un cessament de la convivència que ha portat a una separació física i emocional entre la parella. Aquesta situació, que es remunta a 2013 quan Felip hauria descobert la infidelitat de Letícia amb Jaime del Burgo i agreujat en els últims mesos després de les revelacions de l'advocat, ja que en elles hi hauria detalls que el rei no coneixia, ha provocat una ruptura en la relació, marcada per la decepció i la falta de perdó per part del rei.

Seguint l'exemple de Joan Carles i Sofia, Felip i Letícia han optat per mantenir una aparença de matrimoni feliç en públic, malgrat portar més d'una dècada vivint el deteriorament de la relació. Tanmateix, els esforços per mantenir les aparences han resultat en una sèrie de trobades públiques simulades, destinades a evitar rumors sobre l'estat de la seva relació.

Mala cara Felipe Letizia Canarias GTRES
Mala cara Felipe Letizia Canarias GTRES

Felip i Letícia, fingint de cara a la galeria

Per exemple en el lliurament dels Premis Nacionals d'Innovació i Disseny 2023, una cerimònia que va tenir lloc a Las Palmas. O quan, després de la cerimònia, van tornar a Madrid i van anar junts a veure la reina emèrita Sofia, ingressada a la Clínica Ruber per una infecció al tracte urinari. Tanmateix, divendres Felip i Letícia es van separar. Cadascú se'n va anar pel seu costat i no estan passant junts el cap de setmana.

Fa dues setmanes, durant la Setmana Santa, es va repetir una situació similar. El nucli principal de la família reial es va reunir en la processó de El Encuentro, que va tenir lloc a l'església de Las Calatravas de Madrid. Tanmateix, després de deixar-se veure, cadascú se'n va anar pel seu costat. Felip va marxar pel seu compte diumenge de resurrecció i dilluns de Pasqua, deixant Letícia sola al Pavelló del Príncep, que ha estat la residència familiar de la parella real dins dels terrenys de Zarzuela durant molts anys. De fet, durant la processó, ja es va poder veure l'abisme que hi ha entre Felip i Letícia. La consort, marginada darrere de la família, no va protagonitzar cap gest d'afecte amb Felip.

Aquesta distància entre Felip i Letícia no és una cosa casual ni ocasional. Quan surten de vacances, solen dormir en habitacions separades, una pràctica que també es duu a terme a Zarzuela. Com ja t'hem comptat a EnBlau, des de fa mesos, Felip ha passat més nits a les estances de la seva mare, la reina Sofia, que es troben a 1 km de distància del Pavelló del Príncep. Només torna a adormir allà quan són presents Elionor o Sofia, o ambdues, com va passar durant la Setmana Santa passada. Tanmateix, fins i tot en aquestes ocasions, no comparteixen el mateix llit.