Des d'una edat primerenca, Felip VI va comprendre amb claredat el paper que estava destinat a exercir en la monarquia espanyola. El seu pare, el rei Joan Carles I, li va inculcar des de l'adolescència la importància de les seves decisions, conscient que cada una d'elles seria escrutada i tindria un impacte significatiu en la institució. Encara que el seu pare no sempre va ser el millor exemple de conseller, Felip va aprendre les lliçons sobre les responsabilitats i limitacions que comporta la seva posició.

L'àrea més problemàtica va ser el terreny de l'amor, sempre complicat per als membres de la família reial. Al llarg de la seva joventut, Felip VI va tenir diversos romanços que van capturar l'atenció pública. Mencía Roca de Togores Lora, "Didi" Martínez Bordiú Aznar, Flor de María Valero, Viviana Corcuera, Yasmeen Ghauri, Tatiana de Liechtenstein, Esmeralda Macioti, i fins i tot l'actriu Gwyneth Paltrow són alguns dels noms relacionats amb el llavors príncep.

Eva Sannum va ser la dona que més va enamorar Felip VI

Però, sens dubte, cap no va ressonar tan profundament com la seva relació amb Eva Sannum. Eva, una model noruega, va capturar el cor del llavors príncep, i la seva relació prometia ser duradora i significativa. Era una dona que encarnava els valors i l'elegància que la reialesa sol valorar.

Eva Sannum
Eva Sannum

Tanmateix, la història d'amor entre Felip i Eva va arribar a la seva fi abruptament a causa de la intervenció de Joan Carles I. El rei emèrit, conegut per la seva influència i de vegades per les seves manipulacions en la vida dels seus fills, no va veure amb bons ulls Eva Sannum com a futura reina després que es publiquessin unes fotos de la jove en les quals apareixia en roba interior. Encara que Sofia, la mare de Felip, entenia i donava suport a la relació del seu fill, el pes de la decisió final va recaure en Joan Cares, que va exercir la seva autoritat per separar la parella.

Joan Carles I va intervenir perquè la relació no seguís endavant

I ull, algunes fonts llisquen que Eva podria haver cobrat per renunciar a Felip. "A mi m'agradaria saber si se li va pagar a Eva Sannum o no perquè desaparegués", va apuntar fa temps Jaime Peñafiel.

Eva Sannum
Eva Sannum

Però com reflecteix la història, si Joan Carles I no volia brou, va acabar tenint una olla sencera. El resultat de la seva intervenció va ser la posterior relació i matrimoni amb Letizia Ortiz, una periodista divorciada que inicialment no va ser vista amb bons ulls per Joan Carles I. Per a ell, Letícia mancava del llinatge real adequat i no encaixava al motllo tradicional de la futura reina. Tanmateix, Felip, recolzat per la comprensió de la seva mare i la seva pròpia determinació de deixar clar el seu pare que faria el que volgués, va decidir seguir endavant amb el matrimoni.