Sofia i Elionor ja s'han fet grans i no sembla que vagin a tenir més germans. Han passat ja més de 15 anys de l'últim part de Letícia i sembla bastant improbable que la reina d'Espanya torni a haver de passar per un embaràs. La dona de Felip VI va complir la setmana passada 50 anys i tot apunta que amb dues nenes ja fan.

La Reina Letícia amb Jill Biden EFE
La Reina Letícia amb Jill Biden EFE

Ho explica la revista 'HOLA!' a la seva edició en paper. Amb les 50 anècdotes especials a causa del 50è aniversari de la nora de Joan Carles I, la revista del cor explica fil per randa per què els reis d'Espanya ja no tindran més nadons. La qüestió és que la història es remunta a fa gairebé 19 anys, el dia de la demanada de mà. Els periodistes li van preguntar al llavors príncep Felip quants fills tindrien. Ell no va dubtar a donar una resposta d'allò més confusa: "La intenció és per sobre de dos i per sota de cinc". Letícia, brutal, li va respondre a l'instant: "Sí home, de cinc res de res". Efectivy wonder: només dos.

Leonor i Sofia a Palma 2022 GTRES
Leonor i Sofia a Palma 2022 GTRES

Amb el naixement d'Elionor primer i Sofia després -es treuen any i mig i només un curs escolar-, la família es va estancar. Cap a l'any 2007 li van preguntar una altra vegada sobre l'assumpte a Felip, que llavors es va mostrar més caut. "Anirem veient-ho amb el temps". El resultat: cap més. El motiu?: molts especulen sobre la línia de successió real. Una de les lleis que s'ha quedat més desfasada a Espanya és la continuïtat viril de la monarquia. Això vol dir que, si avui Felip i Letícia tinguessin un nen, aquest passaria automàticament a ser l'hereu del tron, en comptes d'Elionor, encara que aquesta porti uns quants anys ja exercint funcions de princesa i representant la corona en actes oficials.

Leonor, Sofia, Felipe i Letizia EFE
Leonor, Sofia, Felipe i Letizia EFE

Es van desmarcar de la tradició

Quan va saltar la notícia a la premsa, els aleshores prínceps d'Astúries van decidir trencar una tradició que es manté a la majoria de Cases Reials. Felip i Letícia van córrer ràpidament a explicar que es tractaria d'una nena, en aquest cas de Sofia: no volien que la premsa comencés a especular sobre el sexe del nadó i això derivés en una confrontació mediàtica sobre el discutit article constitucional en el qual l'home predomina per sobre de la dona. Què haurien fet si s'hagués tractat d'un nen? Això mai no ho sabrem. El que està clar és una cosa: amb Elionor i Sofia ja en tenen prou.