La relació entre Felip VI i Letícia està passant un moment difícil. Els recents esdeveniments, com les revelacions de Jaime del Burgo, han sacsejat els fonaments del seu matrimoni. Resulta que la reina ja tenia coneixement de la imminent exposició de la seva relació amb l'ex de Telma Ortiz, i encara que va intentar evitar que sortís a la llum, els seus esforços van ser en va. Aquest episodi ha portat a col·lació rumors d'infidelitat que ronden des de fa temps.

Des de 2013, es parlava de discussions entre els monarques i la possibilitat de divorci. Les sortides freqüents de Felip sense la companyia de Letícia alimentaven els rumors. Quan estan junts amb les seves filles, intenten mostrar certa normalitat, especialment en moments com la Setmana Santa. Però el cert és que aquesta dinàmica de distanciament s'ha mantingut en els últims mesos, anant a més cada cop, amb el rei absent de casa en diverses ocasions.

Felipe Letizia cares GTRES
Felip VI i Letícia GTRES

Letícia i Felip passen poc temps al Pavelló del Príncep

La història de l'habitatge real té les seves particularitats. Quan Felip va assolir la majoria d'edat, va decidir mudar-se del Palau de Zarzuela per tenir més privacitat amb la seva parella. Així, es va construir el Pavelló del Príncep, on Felip va viure amb Letícia, Elionor i Sofia. Tanmateix, després de conèixer-se la infidelitat, aquest espai ha deixat de ser el lloc de convivència. Bàsicament, perquè amb prou feines la tenen.

Ara la reina Letícia passa moltes hores a l'edifici Magnolia. Aquesta estructura, que és una ampliació del Palau de Zarzuela, comptaamb aproximadament 1.000 metres quadrats de superfície. Encara que la seva existència va ser poc coneguda, va ser l'escenari de la recepció de la selecció de bàsquet el 2019, sent aquesta l'única vegada que es va saber de la seva utilització. D'acord amb el revelat per Vanitatis, l'edifici Magnolia està equipat amb despatxos, àrees privades, habitacions i un ampli saló per a audiències.

edifici magnòlia
edifici magnòlia

Letícia té el seu refugi al costat del Pavelló del Príncep

Un lloc que s'ha convertit en el refugi de Letícia en aquests temps turbulents. Letícia passa bona part del seu temps aquí, realitzant tasques i gestionant assumptes. Aquest lloc s'ha convertit en un dels seus refugis habituals, on se sent còmoda i en control del seu entorn. Fins i tot s'ha conegut que en algunes ocasions també dorm en aquestes dependències.

Malgrat els intents per mantenir una imatge de normalitat, els rumors i les tensions persisteixen en la seva vida personal. Mentrestant, Letícia sembla haver trobat a l'edifici Magnolia un espai on pot refugiar-se i trobar un respir enmig de la tempesta que travessa el seu matrimoni.