La relació entre Felipe i Letizia està totalment trencada. A tan sols unes setmanes de celebrar els vint anys de casats, la complicitat entre ells brilla per la seva absència. És Casa Reial qui els obliga a demostrar amor, però les seves cares són un poema. En moltes ocasions la tensió entre ells pot tallar-se amb un ganivet. Si per ells fos, fa temps que s'haurien divorciat. El rei es va casar my enamorat de la reina, ella no, i és que només va aprofitar l'oportunitat de convertir-se en la dona més poderosa d'Espanya, és una persona molt ambiciosa, aquest era el seu únic objectiu. El pare de Leonor i Sofia no tolera una mentida, i ja sabem que segons Jaime del Burgo, la monarca li va ser infidel amb l'advocat durant diversos anys. I no seria l'únic. Amb aquesta campanya de desprestigi contra la reina, ha quedat retratada com una dona adultera. Zarzuela estava farta del seu comportament i ha volgut relegar-la a reina consort, el seu veritable poder, com la reina Sofia, sempre a l'ombra del seu marit. Els seus actes en solitari han desaparegut, ara només participa en els mateixos que Felipe.

Felipe EFE
Felipe EFE

El 2012 van viure la crisi més important del seu matrimoni, la que va marcar el tràgic final d'aquesta història d'amor que va mantenir en suspens a tots els ciutadans espanyols, els qui van recuperar una certa confiança en la corona amb la presentadora més famosa dels informatius de TVE en aquella època. Felipe no perdona una mentida. Van estar a un pas de divorciar-se, però Casa Reial ho va impedir, hauria estat un escàndol per a la corona. La riota de totes les monarquies europees. Per aquesta raó van optar pel cessament de la convivència seguint el model de Juan Carlos i Sofia.

Des de la data ja no conviuen junts, ni dormen a la mateixa habitació ni es veuen al pavelló del príncep. Només coincideixen en els actes institucionals o en compromisos personals on han d'aparentar un matrimoni unit i enfortit. Però des de fa temps, Felipe i Letizia fan les seves vides per separat. Tant ell es veu amb noves amigues i ella amb nous amics.

Álvaro Fuster ajuda Felipe a encobrir el seu gran amor

Felipe ha recuperat el contacte amb els seus amics de la infantesa, especialment amb Álvaro Fuster. Aquest és qui l'ajuda a encobrir la seva veritable relació amb una altra dona, una rica hereva d'identitat desconeguda fins ara. Els escortes s'encarreguen d'esborrar qualsevol fotografia i foragitar la premsa. Es veuen sempre per separat i a casa de l'amic de Felipe a Pozuelo de Alarcón.

No poden fer pública aquesta relació perquè seria un escàndol, no només humiliaria a Letizia, sinó a ell mateix. Aquesta dona vol viure una relació amb el rei amb total normalitat, però no és possible. Ara per ara. Segons Pilar Eyre, els reis continuaran amb el seu estil de monarquia moderna i anunciaran el seu divorci l'abril de 2025, quan la infanta Sofia sigui major d'edat. Esperaran uns mesos, i a partir d'aquell moment Felipe podria mostrar públicament la que serà la nova reina d'Espanya, la nova Camilla Parker-Bowles.

Felipe a Dinamarca
Felipe a Dinamarca