Juan Carlos i Sofia no trobaven parella a Felip VI. El seu fill es veia molt amb amics i amb algunes amigues, però totes elles eren plebees. No estava centrat a iniciar una relació duradora i a buscar la persona idònia per convertir-se en la futura reina d'Espanya, una cosa que desesperava els seus pares. Als emèrits els hauria agradat que iniciés una relació amb algú de la reialesa per emparentar-se amb una altra monarquia. Tanmateix, el llavors príncep va mantenir una relació amb Gigi Howard, Isabel Sartorius i Eva Sannum. Amb totes va acabar la seva relació per culpa de Joan Carles I. Demanà al CNI que les investiguessin per utilitzar informació privada amb la qual exercir pressió mediàtica. Però amb Letizia ja no va poder fer res. Felipe va amenaçar els seus pares d'abandonar la corona si no el deixen casar-se amb la presentadora d'informatius.

Felipe Letizia EFE
Felipe Letizia EFE

I és que Felip VI i Letizia haurien ordit un pla en el benefici d'ambdós. Segons la periodista Laura Rodríguez, l'actual rei voldria amagar la seva veritable orientació sexual. Es va casar amb Letizia per interès, no per amor. Tampoc ella. El príncep buscava una dona que mantingués una relació amb ell sol de cara a la galeria. Maica Vasco destapa que la relació era una farsa.

Felip VI va conèixer Letizia per l'agència de Javier Hidalgo: Va demanar "noies guapes de la tele"

Felipe demanava dones a l'agència de Javier Hidalgo, ja que a ell li costava entaular una relació. Això va succeir amb Eva Sannum. Tal com recull el portal cazabunkers, "la model noruega formava part del catàleg de senyoretes de l'agència de Javier Hidalgo, amic del Príncep. Ell la hi va facilitar i les trobades es produïen a les cases dels amics principescos".

Felipe Letizia casament Telecinco
Felipe Letizia casament Telecinco

Segons Amadeo Martínez Inglés, el pare de Leonor i Sofia també li presentaven candidates a través d'un catàleg. De fet, així va ser com va conèixer Eva Sannum, segons va confirmar Isidre Cunill. L'escriptor afirma que la noruega va sortir d'un "catàleg de senyoretes" de l'agència de Javier Hidalgo, la mateixa persona que va organitzar la trobada entre Felipe i Letizia.

Cunill explica que el director adjunt del programa Informe Setmanal va rebre la tasca de "portar noies guapes de la tele" a un sopar a la casa del periodista Pedro Erquicia. Entre elles hi havia Letizia, que ja havia cridat l'atenció de Felipe en veure-la en televisió. Des d'aleshores, segons Cunill, Letizia va tenir "molt clar quin era el seu objectiu". És una dona molt ambiciosa i ja es veia com la futura reina d'Espanya, sent la dona més poderosa del país.

Letizia acceptaria convertir-se en reina per la seva ambició a canvi de beneficis econòmics. Ella podria continuar amb la seva vida sense que aparegués en el focus mediàtic. Per això, es veia amb Jaime del Burgo. El rei ho sabia tot.