El proper 20 de maig Leonor acabarà batxillerat internacional en l'UWC College de Gales. Després d'això, abans d'entrar a la universitat com la resta de nois de la seva edat, realitzarà la formació militar, dividida en tres cursos. De 2023 a 2026. El primer any s'incorporarà a l'Acadèmia General Militar de Saragossa, on ingressarà amb l'ocupació de dama-cadet fins a la protocol·lària jura de bandera, rere la qual s'incorporarà al segon any d'ensenyament d'oficials. "No serà un curs tipus. Ja que en un any haurà d'assistir a ensenyaments més amplis, però compartirà aquest inici amb cadets de la seva edat. Tindrà una formació castrense adaptada i multidisciplinària. Un disseny 'ad hoc' per treure el partit més gran", explica a ABC una font militar.

Felipe neu efe
Felipe neu efe

Seguirà els mateixos passos que el seu pare, Felip VI. Per aquesta acadèmia també va passar Joan Carles I. L'època de l'actual rei en la formació militar va ser més discreta, però José Apezarena ha reunit secrets i anècdotes al seu reeixit llibre 'Els homes de Felip VI'. Allà es coneixen detalls molt interessants de l'actual monarca, des de la seva infantesa fins a l'actualitat. Potser les primeres pàgines del llibre, en ser més desconegudes, són més interessants per al lector. Parla d'un monarca ballarí, actor, fanàtic de l'Atlètic de Madrid, però també de les seves alegries, les seves penes, els seus amors, la relació amb els seus pares o les seves germanes, fins i tot dels malnoms que li van posar en l'escola o en la formació militar.

El malnom que li van posar a Felip en l'Acadèmia General Militar de Saragossa

Coneixem poc de Felip VI, i és que la Casa Reial sempre s'ha caracteritzat pel seu silenci. Cada dia apareixen noves anècdotes sobre algun d'ells, però ni es confirmen ni es desmenteixen.

Felipe VI acte EFE
Felip VI acte EFE

Com molts nens, Joan Carles i Sofia van posar una paga mensual a Felip perquè se sabés administrar, però semblava que amb les seves despeses no li arribava. "Anava a classe molt curt de diners i demanava préstecs als seus companys, que després els tornava quan el seu pare li pagava", explica l'autor del llibre.

Moment que aprofita per revelar alguns dels seus malnoms. "Li trucaven amb el diminutiu de Flip i, a l'acadèmia militar, li anomenaven com 'el cadet més', perquè sempre deia que era un més. També l'anomenaven Winston, per ser el més llarg dels rossos," revela.