Agenda atapeïda la que està tenint el rei Felip les darreres hores abans de la vigília de Sant Joan. El monarca ha aparegut en innombrables actes, vestit de marinerito, amb americana i corbata, anant en autocar o en vaixell i envoltant-se dels palmeros habituals que perden el nord per fer-se una foto al costat del Borbó. Una de les imatges més peculiars que li hem vist les darreres hores la vam veure ahir dimecres quan va clausurar el XXIII 'Curso de Estado Mayor de la Escuela Superior de las Fuerzas Armadas', que han completat 125 oficials espanyols i estrangers i on Felip VI ha lliurat els diplomes als alumnes graduats, condecorat al número u del curs i nomenat a l'alumne de països amics i aliats més distingit. Vestit blanc de militar, foto obligada de família i un detall: de les 131 persones que apareixen en aquesta imatge, tots amb sus mejores galas de soldadet, només s'hi veuen 8 dones.

felipe militares
Felip clausurant el XXIII 'Curso de Estado Mayor de la Escuela Superior de las Fuerzas Armadas' / @CasaReal

Després, visita al port de Santander amb motiu del 150è aniversari de la seva creació i la presentació dels plans de la seva ampliació. En la visita a la capital càntabra, al costat del president Revilla, el rei ha conegut els projectes de millora de les infraestructures portuàries per potenciar la seva competitivitat, serveis i contribució al desenvolupament sostenible. I un viatge en autocar que ha generat alguns comentaris en la mateixa línia:

felipe revilla
Felip i el president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla / @CasaReal

Després, visita de Felip al Buque Escuela "Juan Sebastián Elcano", que es troba al port de Santander amb motiu del V Centenari de la primera volta al món de Magallanes y Elcano. Recordaran que es va arxivar una causa sobre qui dels 185 membres de la tripulació va ser responsable d'introduir 127 quilos de polvo blanco a bord durant el creuer del 2014, que el va portar a Cartagena de Indias (Colòmbia) o Nova York. La xarxa, però, no oblida, i amb les imatges, s'hi ha abonat:

felipe elcano1
Felip al Juan Sebastián Elcano / @CasaReal
felipe elcano2
Felip al Juan Sebastián Elcano / @CasaReal
felipe elcano3
Felip al Juan Sebastián Elcano / @CasaReal

De totes maneres, el comentari més àcid i sagnant que li han dedicat avui al monarca no té res a veure amb cap foto del dia. És més aviat una certesa sobre els aconteixements dels darrers temps. Li ha dedicat un exmilitar, l'extinent de l'Exèrcit de Terra, Luis Gonzalo Segura, autor també del llibre El libro negro del ejército español, flagell dels Borbons que fins i tot, fa quatre anys, va dedicar-li a Felip paraules tan dures com "abdique, plañidera y cópula de adúltero". Què li ha dit aquest dijous?: "Que el mayor admirador de Felipe VI sea la ultraderecha demuestra que el rey no es un demócrata. Que el mayor soporte de Felipe VI sea la coalición PP-PSOE demuestra que España no es una democracia. Nada que celebrar".

luis gonzalo segura
L'exmilitar espanyol Luis Gonzalo Segura / TV3

Que Felip es vagi fent les fotos que vulgui lluint les seves millors gales damunt d'un vaixell, que sempre hi haurà l'extinent Luis Gonzalo Segura per baixar-lo a terra d'una sonora plantofada via xarxes.